За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Кралиците на Африка

Парадоксът на огледалото
Парадоксът на огледалото
Трети шанс
Трети шанс
Автор: Кристина Морато 35951
22.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-392-9

Купи с отстъпка

заедно с други книги от:

Кристина Морато

Кристина Морато пътува до Африка за първи път през 1983 година. Оттогава е посетила няколко държави на континента, привлечена от хората и красивата природа. Точно като нея, множество изследователи и пътешественици са изпитвали „повика на Африка“ в миналото. Тези жени, които насред джунглата се обличали в официални дрехи за вечеря и пиели следобедния си чай в порцеланови чаши, също така знаели как да яздят, да ловуват с лък, да стрелят с пушка, успявали да организират експедиции със стотици носачи и да си създадат дом в най-неблагоприятните региони на континента.

Четейки приключенията на тези единайсет дами – съпруги на известни изследователи, непокорни мисионерки, испанки, тръгнали на почивка, ексцентрични аристократки, трудолюбки, елитни ловци и филмови звезди, – ние се потапяме в едно завладяващо пътешествие из легендарната Африка.

Автор

Кристина Морато

Кристина Морато учи журналистика и фотография и още съвсем млада започва да пътува по целия свят като репортер. След дълъг период, прекаран в Латинска Америка и Африка, през 2005 година за първи път се озовава в Близкия изток и той се превръща в място на действието на две от последните ѝ книги.

През всичките тези години тя редува пътуванията с работата си като режисьор на телевизионн...

Допълнителна информация

Година 2021
Превод Светослава Славчева - Бонева
Оригинален език Испански
Дизайн Яна Аргиропулос
Обем 384 с
Формат 16,5 х 23,5 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

В навечерието на Осми март испанската журналистка и писателка Кристина Морато отвежда читателите на вълнуващо приключение из Африка. Книгата „Кралиците на Африка“ представя завладяващите истории на единайсет вдъхновяващи жени, които първи пътуват до горещия континент. Съпруги на известни изследователи, непокорни мисионерки, испанки, тръгнали на почивка, ексцентрични аристократки, елитни ловци и филмови звезди, но най-вече забележителни личности, тези дами поразяват със своята смелост и непреклонен дух.

Кристина Морато, позната у нас със заглавията „Непокорните диви“, „Прокълнатите кралици“ и „Дамите от Ориента“, пътува до Африка за първи път през 1983 година. Оттогава е посетила няколко държави на континента, привлечена от хората и красивата природа. Точно като нея множество изследователи и пътешественици са били изкушени от Африка в средата на XIX век. Но те се отправят към континента, когато вътрешността му все още е била загадка, а да го обиколиш, било равнозначно на почти сигурна смърт.

В свят на фанатични мисионери и романтични откриватели, които искали да цивилизоват „диваците“, се появили шепа корави жени, готови да изслушат и разберат местните хора. Сами, без някой да ги пази, водени от вярата, любопитството или желанието за приключение, те прониквали в неизследвани земи, където местните никога не били виждали бяла жена.

Част от тези дами са мисионерката Мери Слесър; Хуана Мария де лос Долорес де Леон – съпруга на английския офицер Хари Смит; холандката Александрина Тине, наричана кралицата на Бели Нил; неукротимата викторианка Мери Кингсли; Флорънс Бейкър, изпитала унижението да бъде продадена в робство; повелителката на небесната шир Берил Маркам; филмовата легенда Оса Джонсън и др.

Насред джунглата те се обличали в официални дрехи за вечеря и пиели следобедния си чай в порцеланови чаши. Също така знаели как да яздят, да ловуват с лък, да стрелят с пушка, успявали да организират експедиции със стотици носачи и да си създадат дом в най-неблагоприятните региони. Тези истински героини имали по-модерно мислене, били по-смели и настроени за приключения, отколкото и най-добрите актриси от приключенски филми на нашето съвремие. Историите на живота им съдържат всички съставки на доброто кино, които ни карат да мечтаем и треперим – любов, риск и екзотични пейзажи. Само че в този случай те самите са авторки на сценария на филмите си, в които със смирение разказват за самота, страх и отхвърлена любов, а разказите им невинаги завършват щастливо.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: