За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

БАСТА

Лечението на петте рани
Лечението на петте рани
Беззвездното море
Беззвездното море
Автори: Марко ван Бастен , Едвин Схон 35930
20.00 лв. 2999-10-10 Печатно издание
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-373-8

15.00 лв. Електронно издание

ISBN: 978-619-164-374-5

„Паднах болезнено. Още същия месец се сринах мощно. Малко преди Коледа легнах под ножа на доктор Марти. Пак десният глезен. Дори не подозирах, че четири часа по-късно светът ми ще се промени завинаги. Че никога повече няма да играя добре, никога повече няма да спринтирам, никога повече няма да направя перфектното спиране, никога повече няма да чуя прекрасния звук от оплитането на топката в мрежата. Че никога повече няма да крещя като дете след свой гол.“

Носител на множество награди, сред които „Футболист на годината на ФИФА“, „Шампион на Европа“, „Шампион на Нидерландия“, „Златна топка“, „Златна обувка“ и много други, Марко ван Бастен е един от най-великите футболисти на всички времена, но винаги е оставал загадка за мнозина, нещо като енигма. Хората го определят по различни начини – интелигентен, силен, може би неемоционален, но в тази книга той се разкрива и ни споделя неразказвани досега истории, както и снимки от личния си архив.

„Баста“ е суровата, честна и прекалено разкриваща автобиография на Марко ван Бастен. Пълна история за неговото детство, сложните отношения с родителите му и неговата кариера – лудостта в Италия, Европейското първенство през 1988 г. и провалът на Световното първенство през 1990 г. – връзката му с Йохан Кройф, болезнената история на глезена му, финансовите несполуки, неизброимите му успехи, а и падения.

Автор

Марко ван Бастен

Марко ван Бастен (рождено име Марсел ван Бастен (Marcel van Basten)) е бивш холандски футболист и треньор. Роден е на 31 октомври 1964 г. в Утрехт, Нидерландия. Смятан е за един от най-добрите нападатели в историята на футбола и един от най-добрите футболисти в историята на Аякс и Милан. Печелил е най-престижните индивидуални футболни награди - трикратен носител на „Златната топка“...

Едвин Схон

Едвин Схон (1970) е автор и журналист в Studio Sport, Nieuwsuur и Andere Tijden Sport. Той е съавтор на Bert van Marwijk и през 2010 г. написва De macht van de bal, за което получава наградата Nico Scheepmaker за най-добра спортна книга на годината.

Допълнителна информация

Година 2020
Превод Мария Енчева
Оригинален език Нидерландски
Дизайн Riesenkind/ Адаптация - Яна Аргиропулос
Обем 384 с.
Формат 14 х 21 cm
Корици Меки
Категории Enthusiast Books

За медиите

По-малко от година след световната си премиера за първи път на български език излиза суровата и до болка откровена автобиография на спортната легенда Марко ван Бастен. „БАСТА“ е историята, която един от най-великите футболисти на всички времена не е разказвал никога и с която няма да пощади никого. Особено себе си. Книгата, издавана у нас от „Ентусиаст“ с оригиналната си корица, вече е разпродадена в тираж от над 100 000 екземпляра в родината на Бастен Нидерландия и предстои да бъде екранизирана в сериен игрален филм.

Носител на множество награди, сред които „Футболист на годината на ФИФА“, „Шампион на Европа“, „Шампион на Нидерландия“, „Златна топка“, „Златна обувка“ и много други, Марко ван Бастен е едно от най-емблематичните имена във футболната история, но винаги е оставал загадка за мнозина. Хората го определят по различни начини – интелигентен, силен, може би неемоционален, но в тази книга, написана в съавторство със спортния журналист Едвин Схон, той сваля желязната си маска и споделя неразказвани досега истории, както и снимки от личния си архив.

Бастен отвежда читателите към абсолютния връх. В подножието му той е шестгодишен, още стеснителен хлапак от Утрехт, който тепърва ще гради характер на улицата. По-късно го виждаме в големия Аякс, където дебютира в нападение пред очите на великия Йохан Кройф; в Милано с Купата на носителите на купи в джоба; на Европейското първенство през 1988 г., където изиграва решаваща роля; на олимпийския връх през 1992 г. Три пъти печели Купата на европейските шампиони, в два от финалите отбелязва победния гол, решава един голям турнир и четири пъти вкарва на ИФК Гьотеборг. Никой друг футболист в Шампионската лига не е постигал това преди него.

Но след като пада болезнено в пика на кариерата си и нанася на глезена си фатална контузия, светът на Бастен се променя завинаги. Никога повече не спринтира, никога повече не прави перфектното спиране, никога повече не чува прекрасния звук от оплитането на топката в мрежата, никога повече не крещи след свой гол.

Пълната история на детството на Бастен, сложните отношения с родителите му и неговата кариера – лудостта в Италия, Европейското първенство през 1988 г. и провалът на Световното първенство през 1990 г. – връзката му с Йохан Кройф, болезнената история за глезена му, финансовите несполуки, неизброимите му успехи, а и падения. Това е „БАСТА“.

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: