За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Един последен поглед - специално издание с L`europeo

Как да останем млади и енергични
Как да останем млади и енергични
Рапорт пред Ел Греко
Рапорт пред Ел Греко
Автор: Джеймс Олдридж 35993
Наличност: Наличен

ISBN: 978-619-164-420-9

Цигареният дим в преливащото от хора и звуци парижко кафене превръща лицата на присъстващите в почти неразгадаеми силуети. Но ние нямаме право да не си позволим поне „един последен поглед“ към тях, тъй като въпросните лица са някак забележителни, обърнете внимание: в едно от сепаретата Гъртруд Стайн разпилява и пак събира парчетата от поредния литературен опит на поклащащия се срещу нея Хемингуей. Скот Фицджералд и вече пияната Зелда танцуват в средата на помещението, точно срещу масата на Салвадор Дали, Пикасо и Бунюел, ухажващи развратната и великолепна Кики дьо Монпарнас. Кроули е демоничен, по традиция, Шагал е срамежлив и постоянно си рисува някъде отстрани, през все по-плътния дим преминават още Т. С. Елиът, Езра Паунд, Джуна Барнс, всички заедно търсещи изгубения смисъл на цяла една епоха.

„Изгубеното поколение“ е извор на вдъхновение, което във времето ще се превърне в митология. За него ще се пишат музикални произведения, пиеси, разкази, романи, научни анализи, като между най-известните му художествени интерпретатори се нарежда австралиецът Джеймс Олдридж с романа „Един последен поглед“, издаден през 1977 г. и публикуван на български през 1980 г. с блестящия превод на Красимира Абаджиева. Главните герои в романа са двамата най-изгубени сред изгубените титани на епохата Ърнест Хемингуей и Франсис Скот Фицджералд, без претенция за хронологическа или биографична точност спрямо френското им битие, но пък с претенцията да бъде удоволствие за сетивата. И е точно такова. Преди самия роман ви предлагаме два портрета на неговите главни герои – също художествени, но далеч по-акуратни в историческо отношение, с надеждата, че ще направят удоволствието от „Един последен поглед“ още по-пълно.

Автор

Джеймс Олдридж

 

Харълд Едуард Джеймс Олдридж е известен австралийски писател и журналист, роден през 1918 г. в Уайт Хилс, предградие на градчето Бендиго в щата Виктория. В средата на 20-те години семейството на Олдридж се мести в Суон Хил и много от австралийските му романи са базирани върху живота му там. Негови репортажи от Втората световна война са публикувани по цял свят и са в основата н...

Допълнителна информация

Година 2021
Превод Красимира Светославова Абаджиева-Божилова
Оригинален език Английски
Дизайн Сунай Джумалъ
Обем 192 с.
Формат 20 х 24 cm
Корици Твърди
Категории Други

Доставка

ДОСТАВКА

Поръчаните стоки се доставят чрез куриерскa фирмa „СПИДИ“, след като Потребителят избере начина и съответната цена за доставка на посочения от него адрес при регистрация на enthusiast.bg.

СРОК НА ДОСТАВКА

Направената поръчка ще бъде изпратена в срок до 48 часа на посочения от Потребителя адрес за доставка, и ще бъде доставена спрямо времевия диапазон за съответната услуга, предоставена от съответната куриерска фирма.
Поръчки направени след 14:00 ч. ще бъдат изпълнявани най-рано на следващия работен ден.

Ако желаете вашата поръчка да бъде изпратена възможно най-бързо, моля звъннете на телефон:

+359 878 903 665 или +359 879 009 566.

Доставката се извършва само в работни дни.

ЦЕНИ НА ДОСТАВКА

enthusiast.bg ползва преференциални цени за всички свои пратки в рамките на страната касаещи услугата „врата- врата“, „врата - офис“, „oфис-офис“, „офис-автомат“ (услугата до автомат на куриерската фирма е най-евтин! Препоръчваме този вариант за доставка)
За улеснение на Потребителите и с цел избягване на грешки, enthusiast.bg използва адаптивен модул, който при направена поръчка автоматично предоставя избор на Потребителя за начина на доставка, информирайки го за съответната цена за доставка.

*За повече информация – ценова листа „Спиди“

Стойността на куриерската услуга се заплаща от клиента при доставка.
При доставка с наложен платеж, дължимата сума за стойността на поръчката и куриерската услуга се заплаща в брой на куриера срещу товарителница с опис.
Горните условия важат за доставки на територията на Република България.

За доставки извън страната, моля пишете на email адрес: dimitrov@enthusiast.bg и/или sales@enthusiast.bg. За доставки извън страната се изпозлват: "Български Пощи" АД, куриерска фирма Спиди - DPD или друг куриер спрямо изискванията на клиента.

Актулизирана информация на 31.01.2023 г.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: