За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Паскал Мерсие

Паскал Мерсие е литературният псевдоним на швейцарския философ Петер Биери. Роден е през 1944 г. в Берн, но живее в Берлин. Като малък се увлича по книгите на Карл Май. Истински е пленен от старите езици – древногръцкия и староеврейския. Биери изучава философия, английски и индийски в Лондон и Хайделберг. Там той получава награда за докторска степен на Дитер Хенрих и Ернст Тугендхат за своята работа в областта на философията на времето. След предаването на доктората си, Биери работи като научен сътрудник във Философския факултет към Университета в Хайделберг.
 
Петер Биери съосновава центъра за изследвания „Познание и интелект“ към Германската фондация за изследвания. Основен момент в изследванията му са философията на мисълта, епистемологията и етиката. От 1990 до 1993 г. той е професор по история на философията в Университета в Марбург; от 1993 г. преподава философия в Свободния университет в Берлин, където заема позицията председател на катедрата по филология, наследявайки своя наставник Енрст Тугендхат.
 
Издава първия си роман на 51-годишна възраст. Книгите му се радват на изключителен читателски интерес. През 2007 г. авторът получава наградата Marie Luise Kaschnitzи е отличен с италианския приз Premio Grinzane Cavour за най-добър чуждоезичен роман. 

книги

Показване на 1-3 от 3 записа.
Леа
Изчерпан

Леа

Автор: Паскал Мерсие
13.00 лв.
product

Нощен влак за Лисабон

Автор: Паскал Мерсие
25.00 лв.
product
Е-книга

Нощен влак за Лисабон

Автор: Паскал Мерсие
20.00 лв.

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: