Contacts +359879 009 566
+359878 903 665
Милена Цветкова

Доц. д-р Милена Цветкова e преподавател в катедра „Печат и книгоиздаване“ при Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 
Автор е на книги в областта на книгознанието и медиазнанието, на изследванията на читателя и четенето, сред които „Книгата като медия“ (2012), „Информационна култура: Името на четенето“ (2001, 2009), „Комуникационен мениджмънт“ (2001), „Четенето – антиманипулативен филтър“ (2000) и др.
 
Автор-съставител е на пет био-библиографски издания: „Проф. Марко Семов“ (2004), „Проф. Андрей Пантев“ (2004), „Проф. Веселин Димитров“ (2004), „Доц. Любен Атанасов“ (2001), „Марко Вачков“ (1996).
 
Автор е и на други трудове, ангажирани с повишаване на информационната, публикационната и научната култура на изследователите: „Цитирането: Стандарт и стил“ (Библиоскоп, 2013), „Академичен стил на цитирането“ (студия в Годишника на Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ, Т. 13, 2007), „Дипломният проект: Учебно помагало (ФЖМК, 2005)“.
 
Научен редактор е на 13 книги, както и на специализираната поредица за „книги за книгата“ Enthusiast Libris, в която са издадени книгите на Умберто Еко и Жан-Клод Кариер „Това не е краят на книгите” (2011) и „Седем разговора с Хорхе Луис Борхес“ (2011).
 
Член е на международната редколегия и стилов редактор на научното електронно списание на УНСС „Медии и обществени комуникации“. Както в това списание, така и в още едно научно онлайн списание – „Newmedia21. Медиите на 21 век“, издавано от ФЖМК при СУ, Милена Цветкова създава единен стил на библиографиране на източниците и уникалните за българските периодични издания „цитат формати“. И двете списания през 2012 г. получиха наградата „Златен плакет“ на Съюза на българските журналисти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Books

Showing 1-3 of 3 items.
Книгата като медия

Книгата като медия

Author: Милена Цветкова
15.00 BGN
product

ЦИТИРАНЕТО. Стандарт и стил

Author: Милена Цветкова
15.00 BGN

Our site uses cookies. For more information, visit: