НОВИНИ, ПРЕМИЕРИ

Любен Дилов-син „букна“ фейса си с почитатели в „Библиотеката“

На 28 октомври от 19,30 часа в клуб „Библиотеката“ Любен Дилов-син представи новата си книга „FaceБуки“ от издателство „Ентусиаст“. В своя фейсбук дневник Дилов миксира по уникален начин постинги и реплики от социалната мрежа, вицове, графити, статии, коментари и всякакви забавни щуротии, които е публикувал в профила в рамките на година. Страницата му Luben Dilov-junior се радва на над 40 000 уникални посещения дневно и 15 000 абонати.

Любен Дилов-син бе първият гостуващ автор във възродения неформален Литературен клуб SPIRT & SPIRIT в столичния клуб „Библиотеката“. Събитието се състоя само два дни след гостуването му в Литературния клуб SPIRT & SPIRIT в пловдивското заведение „Петното на Роршах“, което се оказа прекалено малко, за да побере почитателите му от града на тепетата.

Сред приятели и читатели, Дилов написа репликите в балончетата, нарисувани по запотените чаши и в междуредието на „FaceБуки“, както беше обещал в поканата за събитието. Липсваше само тортата, от която да излязат привлекателни девойки, както беше обявил на личната си страница във фейсбук по-рано през деня, но за сметка на това донесе емблематичния за Литературния клуб SPIRT & SPIRIT люлеещ се стол. „Ще седна на него, когато напиша най-сериозната си книга“, разкри Любен Дилов-син на присъстващите. Специално за гостите, авторът прочете любимите си постинги от книгата, а „Библиотеката бенд“ подгряваше от своя страна приятните емоции сред публиката с хубава музика.

„Политическите обещания са като стрийптизьорка, изскачаща от торта – докато излезе от нея, я изяжда от вътре“ – сподели Любен Дилов-син, „Затова се отказахме от тортата тази вечер, защото сме тук по друг повод“. Така той отговори на всички, включили се в онлайн дискусията през деня „Кой ще излезе от тортата довечера?“. Очакванията от коментарите това да бъдат Искра Фидосова, Бойко Борисов или Цветан Цветанов не се оправдаха.

За сметка на това сред официалните гости бяха много политици: евродепутатът Слави Бинев, бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, депутатът Петър Курумбашев, Иван Сотиров, евродепутатът Надежда Нейнска, Владимир Каролев; както и много приятели и колеги на Дилов от творческите среди: Михаил Заимов; писателите Милена Фучеджиева, Людмила Филипова и Владимир Левчев; певците Орлин Павлов, Хилда Казасян, Анна Георгиева – Ан-Джи, Милена Николова–Миленита, пианистката Мария Каракушева. Сред гостите бяха още телевизионният водещ Петър (Ути) Бъчваров, Ива Дойчинова, както и медийният експерт Георги Лозанов.

Любен Дилов-син и „Ентусиаст“ гостуваха още в Бургас, Ямбол и Пловдив. През месец ноември Дилов е поканен за автор на месеца в Orange Center, където ще се среща с читатели всяка събота.

Вижте още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *