НОВИНИ, ПРЕМИЕРИ

Истински принц представи новата книга на Людмила Филипова „Аномалия“

Две издателства държат правата за публикуване на новия роман на Людмила Филипова, над двайсет партньори подкрепят проекта

На 31 май 2011 г. в столичния клуб Mascara Людмила Филипова представи новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект на издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от над двайсет партньори. Специално за събитието в България пристигна прототипът на главния герой от романа – принц Флавио Киджи – последният потомък на десетвековната фамилия, дала четирима папи на света. Водещи на премиерата бяха Богдан Томов и Георги Хорозов, който изостави за момент банкерските си дела и специално долетя от Цюрих, за да участва в събитието и да направи блиц-интервю с авторката и принца по време на официалната част. 

Специално за гостите Людмила Филипова и принц Флавио Киджи разкриха подробности около сюжета на романа, както и за замисъла му, в който принцът взема участие не само като протопип на главния герой, но и с идея за историческата линия в романа, описваща благородническата фамилия Киджи и разкриваща тайните ?, пазени от векове. За първи път двамата споделиха с присъстващите как са се запознали. „Преди две години бях в Рим и се срещнах с българска журналистка работеща в Италия. Помагаше ми в проучванията за мои предишни романи и спомена, че съдейства по проект на известната от 10 века фамилия Киджи. Толкова разпалено ми разказа за знатните благородници и последните наследници, баща и син – принцовете Марио и Флавио Киджи, че заинтригува и мен. Направих проучване и попаднах на легендата за ръкопис на Нютон, стигнал до фамилията им. Опитах да се свържа с тях, за да науча повече и да опиша легендата, но отговор не последва. Така или иначе, разкритото до момента ме вдъхнови и аз реших да го развия в друга посока. Попаднах на нови следи за мащабен проект на Пентагона за мозъчната мрежа. Хареса ми и започнах да го разнищвам. Година по-късно неочаквано ми се обадиха от Рим с новината, че принцовете Киджи проявили интерес фамилната им история да бъде романизирана от мен и така се получи интригуващата комбинация от истории в „Аномалия“, сподели Людмила Филипова. „Самото ни запознанство обаче е доста по-вълнуващо. С принц Флавио Киджи вече бяхме започнали да обменяме кореспонденция, след което той ме покани в Рим, за да обсъдим финални детайли около романа. По време на полета до мен беше седнал безобразно пиян мъж, който създаваше проблеми на околните с поведението си. В един момент стюардесата дойде и повика по име принц Флавио Кижди, за да му обясни нещо. Той беше настанен пред мен. Оказа се, че пияният мъж до мен беше заел всъщност мястото на принца, а Флавио Киджи благородно се бе преместил на неговото място. Така се запознахме „на живо“, разкри за любопитните авторката.

Сред гостите на събитието бяха близки и приятели на авторката, както и много известни медийни и светски личности, сред които: Миглена Ангелова, Миролюба Бенатова, Ваня Щерева, Зейнеб Маджурова, пластичният хирург д-р Ангел Енчев, Иван Бакалов, Любен Дилов–син,  Искра  Ангелова, Валди Тотев, Георги Неделчев, писателят Момчил Николов, преводачката и актриса Анджела Родел, Красимир Катев и др. Минути преди официалната част на премиерата гости те станаха свидетели на специални ефекти, наподобяващи истинска „аномалия“. По време на събитието за първи път беше излъчен видеотрейлърът на книгата, дело на сценариста на филма Love.Net Нели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation. Режисьор е Карил Ел-Фил, а музиката по него е написана от американския музикален режисьор Том Пол, писал музиката и за българския филм „Аве“.

Научете повече на www.anomaliabook.com

Вижте още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *