#ЕНТУСИАСТИТЕ

#ентусиастите: Илияна Бенова – Бени

DSC_1527[1]

 

По случай наближаващия седми рожден ден на „Ентусиаст“, решихме да ви запознаем с екипа, който стои зад успеха на издателството.

Илияна е най-новото попълнение в екипа ни. Това си личи по хъса и ентусиазма, с които приема предизвикателствата. Първото от тях се оказва понасянето на разнообразните прякори, които й измисляме в търсене на единствения подходящ. Ревниви сме към вече наложилото се Бени и се състезаваме да измислим нещо, с което да привлечем вниманието й.

Не че сме се съмнявали, но Империята отвръща на удара – тя ни обезоръжава с гръмогласния си смях и по детски искрения си оптимизъм. Освен поста на пиар, който зае наскоро, тя отдавна е наш любим сътрудник в ролята си на преводач и редактор. За да й признаем абсолютната мултифункционалност обаче, ще трябва да застане с името си и като автор. Вярваме, че първата нейна книга няма да изненада никого, както и че вече е време да я издадем.

Илияна не признава пораженческото „това няма как да стане“ и винаги търси варианти да постигне нещата, които смята за възможни. Запален читател, добър фотограф и единственият блогър сред нас, тя има и нова страст –боксовите тренировки steel combat, които ни карат да сме все по-предпазливи в споровете си с нея. Естествено, не можем да минем и без малко черен пиар: Илияна е човекът, който най-често изрича фразата: „Хайде да пием по чаша вино… “ и за двата месеца, откакто е при нас, в офиса бяха доставени два чифта обувки, две рокли и чанта. Тя невинно се оправдава, че се подготвя за представянията на предстоящите книги, но ние не сме сигурни, че можем да й вярваме. Още повече, че за трите букета рози, които пристигнаха за нея, не обели и дума…

Ето какво има да каже за себе си Илияна:

Като малка си мислех, че… мога да пея, но всички са се наговорили да ме убедят в противното. Сега много обичам да ходя на караоке и да пукам тъпанчетата на всички останали с вълчите си вопли.

Плейлистата ми… се състои от ретро лейм хитчета (страхотна музика от 60-те насам, която моя приятелка обедини под това общо название) и масови парчета, нашумели през последните 2-3 години.

Когато работя… обичам всичко да ми е прегледно, докато в ушите ми бумти музика. И задачите в списъка ми да са задраскани в края на деня. Девичка, какво да ви кажа.

В хладилника ми винаги има… вино и кетчуп. Да, ям мусаката си с кетчуп. Съдете ме.

Ентусиазмът за мен е… задължителен. Ако по някаква причина отсъства от живота ми, се чувствам изключително нещастна и вгорчавам живота на всичко живо около мен.

Мечтите ми най-често… биват определяни от останалите като неосъществими. Ще видим тази работа.

Страх ме е… от риби и змии. Само при мисълта за тях ме втриса.

Ако бях герой на Роалд Дал, щях да съм… откачена като Уили Уонка. И шоколадовата му фабрика не бих върнала.

Между кориците на живота ми… се редуват страници от луксозна хартия с весели картинки и такива с подгънати ъгълчета и петна от мазни пръсти. Гледам да се съсредоточавам върху първите, но за нищо на света не бих откъснала останалите.

Вижте още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *