НОВИНИ

„Една вечер в Париж“: реакции на читателите

„Ентусиаст“ издава трети роман от Никола Баро – „Една вечер в Париж“

 

„Една вечер в Париж“, Никола Баро

Ален Бонар е собственик на малко филмотечно кино в Париж, наследено от чичо му. Ален е носталгична натура по убеждение. В неговото кино „Парадизо“ не се продават пакети с пуканки, не се предлагат огромни чаши с кока-кола, не се прожектират холивудски блокбъстъри. Ален се придържа към собствените си стандарти за качество. Той иска да излъчва филми, които подаряват мечти, и харесва редовните зрители в своето кино. Особено онази очарователна, срамежлива дама с червеното палто, която идва всяка сряда и винаги си купува билет за седемнайсети ред. Каква ли е нейната история?

Една вечер Ален най-после събира смелост и кани красивата непозната на вечеря. Той открива жената на своя живот. Така се заражда най-нежната от всички любовни истории.

В този момент обаче се случва нещо, което преобръща живота на Ален. Световноизвестният режисьор Алън Уд е избрал кино „Парадизо“ за снимките на новия си филм „Нежни мисли за Париж“. Изведнъж малкото кино и неговият собственик стават център на обществения интерес. Плюшеният киносалон е препълнен всяка вечер. Папараците дебнат. Само едно нещо много безпокои младия мъж: дамата с червеното палто, за която той не знае почти нищо, изведнъж изчезва. Случайно ли е това? Ален се впуска в търсене на своята любима и изживява една история, по-хубава и от на кино.

Цял Париж мечтае за любов, а сега градът е по-романтичен и поетичен от всякога. Никола Баро разказва истински красива любовна история, която става още по-очарователна с препратките към класическото кино.

 

Ето какви са реакциите от страна на медиите и читателите за „Една вечер в Париж“:

Баро е написал пленителна история за любов, изгубена и открита в най-романтичния град на света. С чаровни герои, красива локация и перфектно темпо, последната книга на Баро е отчасти романс, отчасти мистерия, отчасти пътепис и най-вече – удоволствие за четене.

 Booklist

 

Никола Баро взима една вечер и я разглежда от всеки ъгъл, за да създаде звезден спомен и забележителен роман.

Night Owl Reviews

 

Обратите в романа карат читателя трескаво да отгръща страниците. Тази книга е перфектното четиво за всеки любител на класическо кино, добра мистерия и любовна история, развиваща се в Париж.

Fresh Fiction

 

Романтичен като „Среднощ в Париж“ на Уди Алън. Хората рядко описват френската столица по толкова поетичен начин.

 Freundin

 

През всеки книгоиздателски сезон има една любовна история, която дълбоко ме докосва. „Една вечер в Париж“ е абсолютният ми емоционален фаворит.

 Gala

 

Любовно писмо до киното. Прекрасен подарък, магическа книга

 SAT 1

 

Читателите, които не успяват да открият своята романтична страна чрез красивата книга на Никола Баро, вероятно просто нямат такава.

taz

 

Книга, която стопля сърцето ти…

Rheinische Post

Вижте още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *