За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Премиера на книгата „Мистичните пътеки на България II“

Премиера на книгата „Мистичните пътеки на България II“

На премиерата на „Мистичните пътеки на България II“ Ирена Григорова запозна гостите с някои от многото чудотворни и лековити места по нашите земи. Събитието се проведе на 12 април 2022 г. в Книжен център „Гринуич“ и събра колеги, приятели и почитатели на авторката, сред които изтъкнати историци и археолози.
Книгата беше представена от специалиста по тракийска археология проф. Диана Гергова, от водещия Росен Петров и от управителя на издателство „Апостроф“ Виктория Бисерова.
„Всички места, за които Ирена говори в книгата си, притежават целебна сила. Сила, от която имаме нужда не само в кризисни времена, в каквито се намираме сега, а в миналото и нашите предци са имали потребност от нея“, каза Виктория Бисерова. „Можем да черпим енергия от древните тайни, които авторката ни разкрива“.
„За мен много важни са историите, които са разказани в книгата“, сподели проф. Гергова. „Те са свързани със стари устни традиции, които във времето се прекъсват. А Ирена, чрез книгата си с разказите за силата на икони, вярвания, църкви, манастири и мегалити, всъщност ще ни остави документ за това в какво са вярвали, мислили и помнили нашите съвременници от цяла България. Това е един неин голям принос, който завинаги ще остане във времето.“
„Ирена Григорова с цялата си дейност в това бурно време ни дава фактите, легендите и преданията, които по някакъв начин ни карат да се почувстваме поне за малко по-добре“, каза водещият на „Операция История“ по Bulgaria ON AIR Росен Петров.
Авторката Ирена Григорова не скри вълнението си и изрази благодарността си към всички, които са ѝ помогнали да реализира изданието. В „Мистичните пътеки на България II“ тя разказва за десетки чудати църкви, манастири и древни светилища и включва карта с напътствия до всички забележителности. В книгата са поместени и истории на очевидци, изпитали мощта им.
 

Премиера на книгата „Мистичните пътеки на България II“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: