За контакти +359879 009 566
+359878 903 665
Започва инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“

Започва инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“

В навечерието на новата учебна година стартира националната кампания „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“. В основата на акцията, инициирана от Асоциация „Българска книга“ и подкрепена от Министерство на образованието и науката, стои идеята на първия учебен ден учениците да занесат в училище нова книга. С този символичен акт децата не само ще споделят любимите си книги с приятели и съученици, но ще се превърнат в своеобразни посланици на четенето.

Кампанията „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ ще допринесе за обогатяване на училищните библиотеки с нови заглавия, а също така и за създаване на класни библиотеки, което е в унисон с политиката на Министерството за подобряване на образователната и библиотечна среда в училищата.

„Инициативата е естествено продължение на кампанията „Купи 1 книга“, стартирала по време на кризисната ситуация около епидемията от COVID-19, под надслов „За да я има книгата“. Само за няколко дни тя успя да обедини над 200 издателства и онлайн книжарници, както и авторитети като Факултетът по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в една обща кауза – да помогнем на книгата, да я съхраним като ценност и да гарантираме нейното бъдеще.“, споделят организаторите на инициативата.

Мисия на „Купи 1 книга. Дари я на своето училище“ е да утвърди четенето като ценност и да отправи послания, свързани с книгата като национално богатство. Целта на кампанията е да насърчи училищната общност да покаже своето отношение към литературата и книгите, а превърне учениците в посланици на четенето, които, споделяйки любимите си книги, да дадат своя принос към училищния живот и образователния процес.

„Тази година е по-различна, по-различен ще е и първият учебен ден. От всички нас зависи да го превърнем в специален! Да променим правилата, да го направим още по-запомнящ се, да сложим началото на една голяма промяна! Призоваваме децата и техните родители – на първия учебен ден купете нова книга и я дарете на своето училище! Превърнете се в посланик на четенето, споделете любимите си книги с приятели и съученици. Нека заедно превърнем книгите в символ на началото на новата учебна година и в знак за любовта ни към четенето.“, призовават организаторите.

Инициативата е организирана от Асоциация „Българска книга“ и се провежда с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Издателство „Ентусиаст“ е партньор на кампанията.

Започва инициативата „Купи 1 книга. Дари я на своето училище!“
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: