За контакти +359879 009 566
+359878 903 665

Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин: Морис Дрюон е моят герой

Със своята епична история за битки и предателства, поредицата „Прокълнатите крале“ показва защо Дрюон е най-добрият исторически автор  от Александър Дюма - баща насам

 

Enthusiast_Zhelezniyat-kral_cover-firstУви, никога не се срещнах с Морис Дрюон (той почина преди няколко години, през 2009 г.) и съжалявам, че нямах възможността да му стисна ръката. По всичко личи обаче, че той е бил изключителен човек.  Той е от френски произход, високо изтъкнат, боец срещу нацистите, историк, член на френската академия, рицар на Британската империя.

Дрюон пише съвременни романи, кратки разкази, историята на Париж и създава изключителната поредица от седем части за Крал Филип IV от Франция, за неговите синове и дъщери, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията Капети и за първопричините на 100-годишната война. Книгите се радват на толкова голям успех във Франция, че по тях са заснети два телевизионни сериала, никой от които, за мое съжаление, не е преведен на английски. Често пъти те са свързвани с „Аз, Клавдий“.  За мен Дрюон е най-добрият исторически автор  от Александър Дюма-баща насам.

Що се отнася до превода на английски на книгите на Дрюон - седмата никога не е превеждана, първите шест вече не се печатат и могат да се открият само с прашни и овехтели корици от случайни търговци на книги в AbeBooks. Но, благодарение на моя британски издател Harper Collins, това ще се промени – най-накрая „Прокълнатите крале“ ще бъде отпечатан отново.

Поредицата „Прокълнатите крале“ притежава всичко необходимо – железни крале и удушени кралици, битки и предателства, лъжи и похот, измами, семейни съперничества, проклятието на тамплиерите, разменени при раждането си бебета, зли жени, грехове и саби, тежката участ на велика династия и всичко това, или поне повечето, директно от страниците на историята. И повярвайте ми Старк и Ланистър нямат никакво предимство пред Капети и Плантагенети. Без значение дали сте фен на историята или на фантастиката, епопеята на Дрюон ще ви накара трескаво да разлиствате страниците – това е истинската игра на тронове.

Текст: Джордж Р. Р. Мартин

Източник

 
Дата: 14 окт. 2014
Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р.Р. Мартин: Морис Дрюон е моят герой
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД
„Алто комюникейшънс енд пъблишинг“ ООД

Сайтът ни използва Бисквитки (Cookies). За повече информация, може да посетите: