Управителят на издателство „Ентусиаст” – доктор по „Книгознание”


Днес на тържествена церемония в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” управителят на издателство „Ентусиаст” получи дипломата си за докторска степен от ректора на Алма матер проф. дфн Анастас Герджиков. През пролетта на 2016 г. Виктория Бисерова защити дисертационен труд за присъждане на образователна и научна степен „доктор” по докторската програма „Книгознание” на тема „Продуцентски модели за медиатизация на книгата”.
 
След дългогодишен опит като комуникационен консултант, съставител и редактор на книги, Виктория Бисерова се посвещава на книгоиздателския бизнес. През 2010 г. основава издателство „Ентусиаст”, а година по-късно – издателство „Апостроф“. От 2012 г.  тя управлява най-голямата книжарница в страната – Книжен център „Гринуич”, която е двукратен носител на приза „Любима книжарница на България“ (2014, 2015). Виктория Бисерова работи и подкрепя проекти за насърчаване на четенето.
 
„Щастлива съм, че се дипломирах именно в специалността, в която се развивам и работя от години. Осъзнавам колко широк мироглед ми е дало обучението във Факултета по журналистика и масова комуникация и по-конкретно специалността „Книгознание”. Обучението по книгоиздаване ми позволи да разширя хоризонта си, да мисля за книгата като тяло и форма, да се обърна към читателите и най-вече да разбера какви са практиките по света. Ето затова чувствам присъдената ми докторска степен като голяма отговорност, която ми дава сили да работя още по-усърдно и да защитавам каузата на издател”, каза Виктория Бисерова.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg