„Ентусиаст“ ще чете Роалд Дал в Музейко

Петото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“ на Асоциация „Българска книга“ ще започне от Музейко на 2-ри април в 11:00 часа.

Програмата в деня на откриването е посветена изцяло на малките читатели. Специални гости ще бъдат авторите Стефан Иванов, Петя Кокудева и Захари Карабашлиев. В продължение на няколко часа те ще четат откъси от любимите си детски книги на малките гости и техните родители.

Издателство „Ентусиаст“ ще зарадва малките любопитковци с две събития, посветени на любимия на децата автор Роалд Дал. В рамките на Денят на детската книга ще се състоят забавни куизи и четения на откъси от избрани заглавия на Разказвач №1 в света.

През 2016-та ще се състоят множество инициативи в цял свят, посветени на  Разказвач №1 в света – Роалд Дал. Изложби, тематични празници, литературни фестивали, музикални представления, театрални постановки са само част от световните събития, с които ще почетем любимия писател на деца и възрастни. 

На 13 септември - рождения ден на Роалд Дал - училища, библиотеки, книжарници и обществени групи по целия свят ще се включат в най-голямоточестване на Роалд Дал, организирано някога.

Една от големите изненади в годината на Роалд Дал е екранизацията на едно от най-обичаните произведения от британски автор – ГДВ. Това ще е първият неанимационен триизмерен филм на един от най-емблематичните режисьори на всички времена Стивън Спилбърг и същевременно първият му филм като режисьор за Disney.

Издателство „Ентусиаст” също ще се включи в честванията по повод 100-годишнината от рождението на Роалд Дал с разнообразни инициативи през цялата година. Изненадите предстоят! Следете новините на сайта и фейсбук станицата ни.
 
Цялата програма на събитието, можете да видите тук:

Походът на книгите

02.04 (събота) Международен ден на детската книга

На ет. 1, Фоайе на Музейко
11:00-11:30 официално откриване на „Походът на книгите“
11:45-12:15 първо литературно четене и старт на Походът със Захари Карабашлиев
12:30-13:00 второ четене със Стефан Иванов
13:15-13:45 трето четене с Петя Кокудева

На ет. 0 в Музейко

14:00 – 14:15 ч Забавен куиз на издателство „Ентусиаст“: „На въпроса ти отговори и награда спечели“. Въпроси и отговори за заглавията и героите на Роалд Дал.
14:15 – 14:45 ч. Четения на откъси от заглавия на Роалд Дал: „Джеймс и гигантската праскова“ и „Страшни зверове“
16:00 – 16:15 ч. Забавен куиз: „На въпроса ти отговори и награда спечели“. Въпроси и отговори за заглавията и героите на Роалд Дал.
16:15 – 16:45 ч. Четения на откъси от заглавия на Роалд Дал: „Костенурке, костенурке“ и „Огромният крокодил“
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg