"Книги в чекмедже" ще зарадват почитателите на Любен Дилов

 
„Сексът и тоталитаризмът” разказва автентични сексуални истории на известни личности от партизанско време до наши дни
 
Книгите на Любен Дилов в три тома ще бъдат издадени отново благодарение на издателство „Ентусиаст”. Във втория том са включени и така наречените книги в чекмедже, съобщи в предаването „Лице в лице” Любен Дилов-син. Той допълни, че през 90-та година много български писатели са имали подобни текстове и ръкописи, за които са били убедени, че няма да могат да издадат заради режима.
 
„Сексът и тоталитаризмът” е много забавна книга, каза Любен Дилов-син и поясни, че в нея са описани автентични сексуални истории, които започват в един партизански отряд и преминават през цялата действителност чак до наши дни. Писателят предполага, че техен роднина, който е бил свързан с партизанското движение, ги е разказвал навремето на баща му.
 
Дилов каза, че със сестра си са разпознали инициалите на някои хора и са се чудили дали да ги изяснят. Някои от тях са доста известни публично, в близкото минало, дори има и живи. В крайна сметка са решили да оставят нещата така, както баща му е сметнал, че трябва да бъде.
„Книгата няма нищо общо с фантастиката, но издава, че той е търсил начин да си отмъсти на действителността, не само да бяга във фантастиката от нея и това е един забавен начин, който е намерил”.
 
Третият том включва две класически хард фантастики: „Тежестта на скафандъра” и „Да избереш себе си”, каза Любен Дилов-син.
 
„Те са писани с 40 години разлика една от друга, но са много любопитни, защото по особен начин са пророчески. И двете се занимават с границите на човешкото, т.е. как се държиш, когато престанеш да бъдеш човек и се превръщаш в нещо друго”.
 
Във връзка с политическите теми, Любен Дилов-син обясни, че Движение „Гергьовден се стяга за избори, че са доволни от последните избори, на които са подкрепили Ивайло Калфин, и ще търсят подобен проект отново, най-вероятно с АБВ и по посока на патриотите. Той посъветва „Гергьовден” да са честни с избирателите.

Вижте интервюто тук.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg