Тошо Тошев за книгата си „Политическата орда“ и защо няма политически елит

Асен Иванов е в НДК, където дългогодишният журналист и издател на вестниците „Труд“ и „Преса“ Тошо Тошев представя новата си книга „Политическата орда“.
 
„Книгата ми има скромната задача да каже със силен глас някои истини така, както авторът й ги вижда за последните 25-26 години. Тази книга се занимава частично и с темата за ликвидиране на сериозната журналистика или заглушаването на гласа й, но това е само една от темите в книгата“, разказа журналистът.
 
„Във всяка художествена литература има конкретни факти. Това, което се случва в моя роман, се случва и в действителността“, коментира Тошев.
 
„Ние, журналистите, употребяваме едно понятие – политически елит, когато говорим за управляващите, когато говорим за хора, които са в политиката. В един момент на мен ми се стори, че това не само, че не е вярно, а е отвращаващо, груба измама. Искам да поясня, че не мисля, че тези хора, които не са политически елит, че са някакви необразовани и неинтелигентни“, каза журналистът.
 
„Голяма част от тях всъщност са едни свестни мъже и жени. Някои от тях са дори майстори в своята професия. Сменяйки професията си заради случайността или лакомията с политик, твърде често попадат на място, което не е за тях. И видиш ли, журналистите наричаме тази сбирщина от хора елит. Това не е вярно“, заяви Тошев.
 
Вижте повече в следващото видео:
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg