Нов филм по „Вещиците“ от Роалд Дал

„Вещиците“ е поредният знаков роман на Разказвач №1 в света Роалд Дал, който ще бъде екранизиран съвсем скоро. Режисьор на филма ще бъде носителят на Оскар за „Форест Гъмп“ Робърт Земекис, а други двама отличени с наградата на Академията ще я продуцират – Гиймермо Дел Торо и Алфонсо Куарон. Все още не са обявени имената на актьорите, които ще участват в продукцията.

Книгата разказва историята на ИСТИНСКИТЕ ВЕЩИЦИ. Те се маскират като мили жени, но тайно искат да заловят и изтребят всички деца, защото ги ненавиждат. Много хора си мислят, че те не съществуват наистина. За щастие, едно момче и неговата баба знаят как да разпознават тези подли твари. И ще се опитат да се отърват от тях веднъж завинаги.

Предстоящият филм на Земекис не е първата адаптация на „Вещиците“. През 1990, годината, в която Роалд Дал умира, режисьорът Никълъс Рог заснема едноименната лента, в която ролята на Върховната вещица изиграва Анджелика Хюстън, а все още неизвестният тогава Роуън Аткисън изпълнява ролята на управителя на хотела, господин Стрингър. 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg