Сериалът по 13 причини защо с нов сезон

Хитовият тийнейджърски сериал„13 причини защо“, създаден по едноименния роман на американския писател Джей Ашър, се завръща с нов трети езон през 2019 г. Снимките на следващите тринайсет епизода вече са започнали и се очаква да излязат в Netflix през пролетта.

Книгата и сериалът проследяват историята на Клей Дженсън, ученик в обикновено американско градче, който отчаяно се опитва да разкрие причините за самоубийството на своята първа любов Хана Бейкър. За да сглоби смъртоносния пъзел, Клей трябва да изслуша 13 касети, които Хана е оставила на 13 човека от своето обкръжение, преди да сложи край на живота си. От записите момчето научава неща, които променят живота му завинаги.

Въпреки че „13 причини защо“ е първата книга на Ашър, тя се продава в милионни тиражи и оглавява списъка на New York Times за най-продаваните книги през юли 2011 г. Освен сериал,по романа е създадена и пиеса. Издателство „Ентусиаст“ публикува книгата за първи път в България през 2011 г. и оттогава тя се радва на огромен читателски интерес и у нас. 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg