Ask Santa Claus for a book

Както всяка година и този декември издателство „Ентусиаст“ ще вземе участие в 42-то издание на Софийския международен панаир на книгата, който ще се проведе в Националния дворец на културата от 9 до 14 декември 2014 г. Щандът на издателството е №202, разположен на етаж 2. През целия период на изложението всички посетители на щанда на „Ентусиаст” ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 20% от коричната цена на всички заглавия. Традиционно читателите ще могат да се сдобият с промоционални пакети с избрани книги от световни и български автори, които ще бъдат с 25% отстъпка.
 
Дизайнът на щанда на издателството ще бъде решен изцяло в духа на комикс изкуството. Тема на визуализацията ще бъде комиксът „Илийчо и Август“ от талантливите братя Сотир Гелев и Пенко Гелев, който „Ентусиаст“ публикува в началото на ноември. Това е първият по рода си оригинален български продукт от този жанр, с който „Ентусиаст“ провокира почитателите на комикс изкуството и го представи по съвременен начин на подрастващите читатели. Всеки желаещ да се срещне със създателите на „Илийчо и Август“, ще може да го направи на 13 декември, събота, от 11,00 ч. на щанда на издателството.
 
По време на Коледния панаир на книгата посетителите ще могат да разгледат изложбата „Киното е двуостро оръжие“, посветена на новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“ от Павел Вежинов и на визуалните им адаптации по повод 100-годишнината от рождението на писателя. Организатори на изложбата са Столична библиотека, издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“. Изложбата беше представена за първи път в Столична библиотека като част от културната програма в месеца на Павел Вежинов, която се проведе под партонажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. След изложението в НДК изложбата ще бъде поставена в библиотека „Филологии“ - филиал на Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ през януари 2015 г.
 
И тази година издателството ще се включи в културната програма на панаира с представяне на бестселъра „Сексът и комунизмът“ от Милена Фучеджиева. Читателите ще могат да се срещнат с писателката и да вземат автограф от нея на 13 декември 2014 г., събота, от 18,00 ч.,на сцената на културната програма на Софийския международен панаир на книгата, която ще се проведе на третия етаж на НДК.
 
По време на изложението „Ентусиаст“ ще представи новите си заглавия, сред които допълненото издание на книгата „ИПОлогия на храненето“ от топдиeтолога Ипократис Пападимитракoс, световният бестселър „Близначките“ от  Саския Сарджинсън, дългоочакваната последна част на трилогията на Лорън Оливър в поредицата Enthusiast Teen’s Books– „Реквием“, както и книгата на спортния журналист и публицист Георги Атанасов- „Проклятието на прехода“.
 
За празниците „Ентусиаст“ ще подари на читателите си още няколко вълнуващи заглавия, сред които биография със снимки от семейния архив на символа на Франция – музикалната икона Едит Пиаф, както и първият том от събрани съчинения „Пропуснатият шанс“ от Любен Дилов - баща.
 
Тази година „Ентусиаст“ ще отправи предизвикателство към читателите. Те ще могат да се включат в инициативата „Пожелай си книга от Дядо Коледа“. В специална урна всеки посетител може да даде своето предложение към издателството за публикуване на неиздавани до този момент чужди заглавия, които биха искали да станат достъпни и на българския книжен пазар.
 
И този декември на щанд №202 на издателство „Ентусиаст“ ви очакват хубави книги и изкушаващи промоционални предложения. За празничното насторение ще се погрижи лично Дядо Коледа. Очакваме ви!

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg