press

Фицджералд и Хемингуей хвърлят „Един последен поглед“ (ZIP 2.07 MB)

„Ентусиаст“ преиздава един от най-известните романи на Джеймс Олдридж
19.05.2014
Book: One last glimpse

След близо 25 години отсъствие от българския книжен пазар в средата на месец май издателство „Ентусиаст“ преиздава книгата „Един последен поглед“ от Джеймс Олдридж. Като използва известни случки от живота на двама велики писатели - Скот Фицджералд и Ърнест Хемингуей – Джеймс Олдридж създава една интригуваща история, в която въпросите са много повече от отговорите, а действителните житейски факти са само фона, на който се разиграва една борба на характери, конфликт на светоусещания, сблъсък на два възгледа за живота и литературата. Фицджералд и Хемингуей се намират пред прелом и се обръщат към пътя, който са извървели. Те хвърлят „един последен поглед“към това кои са и кои са били и какво е мястото на твореца в света. Джеймс Олдридж ни прави свидетели на тази интересна „среща“и на този така важен „разговор“. 
Enthusiast publishing
press

Любомир Левчев: „Три епохи са се превърнали в три книги“ (ZIP 3.31 MB)

„Ентусиаст“ представи „Романи от спомени“ - мемоарните книги на големия български поет и писател
15.05.2014
Book: Requiem for the dead time

15 май 2014 г., София. Снощи в Софийската градска художествена галерия бяха представени автобиографичните романи на поета и писател Любомир Левчев „Романи от спомени“. Книгите „Убий Българина!“, „Ти си следващият“ и „Панихида за мъртвото време“, издания на „Ентусиаст“, са събрани в стилна кутия за ценители. През годините интересът към мемоарните книги на Левчев не стихва и те претърпяват няколко преиздания. В настоящите за първи път са включени снимки от личния архив на писателя. Трите романа представят пъстрата мозайка от събития на един динамичен живот, изпълнен с много превратностни и незабравими срещи. Те разказват за житейския и творческия път, както и най-запомнящите се преживявания на Любомир Левчев.
Enthusiast publishing
press

„Животът бавно гравира върху нас своя дълъг разказ“ (ZIP 4.05 MB)

 „Ентусиаст“ прави откритие за българската съвременна проза
28.04.2014
Book: Mark Engraving

В края на месец април издателство „Ентусиаст“ публикува сборника с разкази „Гравюра от белези“ от младия български писател Светлозар Стоянов. Това е втората книга на автора, носител на националната литературна награда „Южна пролет“ и наградата „Светлоструй“ през 2010 г. за дебютния си сборник с разкази „Втора класа“. Родом от Казанлък, Светлозар Стоянов има зад гърба си над 3500 журналистически публикации в регионални и национални медии, което личи и в прозата му. „Гравюра от белези“ е оригинално и впечатляващо четиво, поднесено с необходимата доза хумор, артистизъм и индивидуалност. Сборникът е вдъхновен портрет на съвременността, в който се преплитат като стилове автобиографичният очерк, прозата, пътеписът и публицистиката.
Enthusiast publishing
press

Уил Бъкингам: Красотата на българската природа и фолклор са моето вдъхновение (ZIP 4.08 MB)

Авторът гостува в България, за да представи романа си „Произходът на лирата“ 
09.04.2014
Book: The Descent of the Lyre

8 април 2014 г.Снощи в Книжен център „Гринуич“ се състоя официалната премиера на книгата „Произходът на лирата“ от Уил Бъкингам. Седем години след последното си посещение в България, специално за събитието, британският писател отново пристигна у нас, за да представи романа си на българските читатели. Случайно или не, неговата визита съвпадна с посещението на представителя на британското кралско семейство – принц Едуард, херцог на Кент, който е в България по повод отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Така се съчетаха политическият и културният обмен между Обединеното кралство и страната ни. 
Enthusiast publishing
press

„Година на лъжата“ – най-продаваният и успешен роман на Андрей Геласимов вече в България (ZIP 1.68 MB)

„Ентусиаст“ публикува трета книга от звездата на руската проза
08.04.2014
Book: The Lying Year

След успеха на „Степни богове“ и „Дом на улица „Езерна“ в началото на април издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар трета книга от Андрей Геласимов – „Година на лъжата“. Геласимов е един от най-успешните съвременни руски автори. Той е носител на редица престижни литературни отличия и се радва на голяма читателска популярност. Литературните критици го определят като „руския Селинджър“. През 2005 г. на Парижкия книжен салон Геласимов е признат за най-известния руски писател във Франция. Книгата му „Година на лъжата“ е едно от най-успешните и най-добре продаващите се произведения. Романът задоволява всеки читателски вкус, защото темите, разгледани в него, са много – от описание на руската действителност и задълбочен поглед към съвремието и към проблемите, с които се сблъскваме днес, през отчасти детективска история, до разказ за любовен триъгълник, всичко поднесено с голяма доза хумор и ирония. През 2010 г. романът е екранизиран под името „Год обмана или люб.off“
Enthusiast publishing
press

Уил Бъкингам преоткрива мита за Орфей (ZIP 4.22 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Произходът на лирата“ посланието, с което един британец представя България пред света
31.03.2014
Book: The Descent of the Lyre

В началото на месец април издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар „Произходът на лирата“ от Уил Бъкингам. Романът е своеобразно послание, с което един британец представя България пред света. Чрез това забележително преоткриване на мита за Орфей Уил Бъкингам ни пренася в музикалното богатство и фолклора на България, за да създаде една притча за историята и силата на легендите. Авторът ще ви изненада с отличното познаване на страната ни, към която прави искрен и красив комплимент със своя роман.
 
Enthusiast publishing
press

Борджиите – страстни, опасни и смъртоносни (ZIP 1.44 MB)

 „Ентусиаст“ публикува втора книга от поредицата, посветена на прочутата династия
24.03.2014
Book: The Borgia Betrayal

 След успеха на дебютния роман на Сара Пул „Отровителката на Борджиите“ на българския книжен пазар излиза втора книга от поредицата, посветена на прочутата династия – „Измяната на Борджиите“. Авторката отново ни въвлича в мрачния свят на отровителката Франческа Джордано - служителка на Родриго Борджия, който вече е папа Александър VI. „Измяната на Борджиите“ е завладяващ исторически трилър, който разкрива малко известни исторически факти, като отразяването на историята е съобразено с новите биографии и проучвания за династията на Борджиите. Предстои да излезе трета книга от поредицата–„Дамата на Борджиите“.
Enthusiast publishing
press

Безкрайна приказка за „любовта що свързва наш’то слънце и звездите...“ (ZIP 1.42 MB)

Фантастичните герои от света на Пенко Гелев гостуват в Националния музей на българското изобразително изкуство: 21 март – 22 април 2014 г.
17.03.2014
Book: The tale of the magic flute

В деня на пролетното равноденствие – 21 март 2014 г. (петък) от 18,00 ч. – Националният музей на българското изобразително изкуство (Националната художествена галерия) представя изложбата „Приказният свят на вълшебната флейта в илюстрациите на Пенко Гелев“. Изборът на датата не е случаен. На 21 март започва разказът в книгата „Приказка за вълшебната флейта“, както и в либретото на едноименната опера от Волфганг Амадеус Моцарт. С началото на пролетта природата се възражда отново за живот и нощта отстъпва пред деня. Тези жизнеутвърждаващи метаморфози са същността в историята за Тамино и Памина. Те са изворът на вдъхновение за автора на илюстрациите към книгата, посветена на Моцартовия шедьовър.
Enthusiast publishing
press

Романтична и драматична история за силата на любовта (ZIP 1.38 MB)

„Ентусиаст“ публикува дебютния роман на Саймън ван Буй „Всичко красиво започна после“ 
10.03.2014
Book: Everything Beautiful Began After

В месеца, посветен на жените – март, издателство „Ентусиаст“ зарадва нежната половина от читателската аудитория с романа „Всичко красиво започна после“ от Саймън ван Буй. Тази книга ще докосне и мъжките сърца – много мъже ще припознаят себе си в главните герои. „Всичко красиво започна после“ е за всички, които са познали силата на любовта –това е трогателна история за това как да я откриеш в живота си, както и за това как да живееш с нейната загуба. „Лайбръри Джърнъл“ определя писателския талант на Саймън ван Буй като съвкупност от този на Франсис Скот Фицджералд и Маргьорит Дюрас, а „Ню Йорк Таймс“ препоръчва книгата като „роман, който всеки трябва да прочете“. Саймън ван Буй е носител на международната награда за къс разказ „Франк О`Конър“. Книгите му са преведени на повече от петнайсет езика. „Всичко красиво започна после“ е дебютният му роман.
Enthusiast publishing
press

„Ти, приятелю, си само следващият! Ти си следствието, което ще стане причина“ (ZIP 1.73 MB)

„Ентусиаст“ публикува ново издание на автобиографичния роман на Любомир Левчев „Ти си следващият“ 
4.03.2014
Book: You Are the Next One

След дълго отсъствие от книжния пазар в началото на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува ново издание на автобиографичния роман на Любомир Левчев „Ти си следващият”. През годините интересът към романите от спомени на Левчев не намалява и те претърпяват няколко преиздания. В новото издание на „Ти си следващият“ отново са поместени снимки от личния архив на автора. Книгата„Убий Българина!“, която „Ентусиаст“ публикува през януари тази година, е първата част от пъстрата мозайка от събития на един динамичен живот, изпълнен с превратности и срещи с незабравими личности. Заедно с „Ти си следващият“ и „Панихида за мъртвото време“ трите романа събират спомените, житейската история и най-запомнящите се преживявания на големия български поет и писател. През април мемоарните книги на Любомир Лечвев ще бъдат събрани в стилна кутия, специално за ценители. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg