press

Кралицата, която полудя от любов (ZIP 2.94 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселърa „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“ от Кристъфър Гортнър
04.08.2014
Book: The Last Queen

След успеха на „Признанията на Катерина Медичи“,„Тайната на Тюдорите“ и „Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска“, в разгара на лятото „Ентусиаст“публикува нов исторически роман от Кристъфър Гортнър- „Последната кралица. Историята на Хуана Лудата“. Книгите на Гортнър получават световно признание, като до момента са преведени на 21 езика и са продадени над 400 000 екземпляра. Историята, посветена на противоречивата личност на Хуана Кастилска, заляга в дебютния роман на автора, който бързо го отвежда по пътя към световната слава.  Литературните критици са категорични, че и до днес тази книга е една от най-впечатляващите му творби. Завладяващ сюжет, гарниран с бурна страст, предателства, интриги и нестихваща жажда за власт – тази книга със сигурност ще оправдае очакванията на любителите на исторически романи.
Enthusiast publishing
press

Приключенията на Ягодка вече и на български (ZIP 4.79 MB)

„Ентусиаст“ публикува детската книжка „Ягодовата фея Ягодка” от Щефани Дале
30.07.2014
Book: The Strawberry Fairy

В края на месец юли издателство „Ентусиаст“ ще зарадва малките читатели с първата книжка от веселата поредица на Щефани Дале за феята на ягодките – „Ягодовата фея Ягодка“. Бързо набиращата световна популярност немска писателка на детски книжки определено знае как да заинтригува най-малките книгомани и да се превърне в техен любим автор. Освен автор на изключително интересните истории, Дале е и илюстратор на книгите. Нейните творби очароват все повече и повече деца по света.
Enthusiast publishing
press

Страст и романтика по френски, изпипан криминален сюжет по британски (ZIP 1.36 MB)

Ентусиаст” публикува бестселъра „Любимецът на жените" от Себастиен Жапризо
21.07.2014
Book: The Passion of Women

След „Най-дългият годеж“, където Жапризо разказва по неповторим начин пет житейски драми по време и след Първата световна война, в „Любимец на жените“, действието се развива непосредствено преди, по време на и малко след Втората световна война. Книгата побира между кориците си най-добрите традиции на френската литература и буквално се чете „на един дъх“. Този път Жапризо представя емоционалените разкази на осем млади жени, попаднали в клопката на един и същ  чаровник. Историите им са майсторски вплетени в брилятно изпипан криминален сюжет, наситен с много напрежение, екшън, страст, интриги, еротика, любов, измами и двуличие.
Enthusiast publishing
press

Нов криминален роман в стила на Агата Кристи (ZIP 2.4 MB)

„Ентусиаст“ издава „Бретонски афери“ от Жан-Люк Баналек
15.07.2014
Book: Death in Pont-Aven

В средата на месец юли издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Бретонски афери“ от Жан-Люк Баналек. Често стилът на Баналек е сравняван с този на Агата Кристи, Дона Леон и Жорж Сименон, а главният му герой комисар Дюпен единодушно е определен за наследник на Мегре, Брунети и Поаро. Още с появата си през 2012 г. романът заема престижното второто място сред бестселърите на сп. „Шпигел“. Правата му са продадени в Италия, Чехия, Франция, Великобритания, Латвия, Холандия, Полша, Русия и Испания. Книгата е първа от трилогия, последвана от книгите „Бретонски прибой“ и  „Бретонско злато“,  от която са продадени над 1 милион екземпляра.  Успехът на поредицата е толкова голям, че бързо я отвеждат към киноиндустията в Германия, където в момента се снима филм по историята.
Enthusiast publishing
press

Колко дълъг и труден може да бъде пътят към дома (ZIP 3.57 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Британия Роуд 22“ от Аманда Ходжкинсън
30.06.2014
Book: 22 Britannia Road

В края на месец юни издателство „Ентусиаст“ публикува бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ - „Британия Роуд 22“. Дебютният роман на Аманда Ходжкинсън жъне сериозни успехи и още при появата си е отличен с редица престижни литературни награди. Преведена на над петнадесет езика, книгата бързо се превръща в международен бестселър и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Англия,  Холандия, Италия, Франция, САЩ и други. През 2011 г. е в класациите на най-добрите романи на „Waterstones“ и в топ 10 на книгите с най-добра историческа проза в „The Library Journal of America“. Избран за роман №1 от „Oprah Magazine“, „Британия Роуд 22” eсред най-добрите книги на „Амазон“ за 2011 г. 
Enthusiast publishing
press

Три новели за любовта (ZIP 2.41 MB)

 „Ентусиаст“ публикува книгата „Търсачи на любов“ от Леа Коен
16.06.2014
Book: Love's Hunters


„Търсачи на любов“ включва три ранни новели на писателката Леа Коен. С всяка от тях авторката ни въвежда в тайнствения свят на любовната интимност, на най-съкровените изживявания в любовта, които дори смъртта не може да покруси.
 
„Докато смъртта ни раздели“ е автофикция, която писателката е посветила на любим мъж, покосен внезапно от смъртта.
 
„Кратката вечност на Алма М.“ разкрива паралелните истории на легендарната двойка Густав и Алма Малер от началото на XXвек и една тяхна днешна изследователка. По време на емоционалното пътешествие из биографията на двойката Малер съвременната Алма открива, че силните любови имат магнетично въздействие, равно на вечност.
 
Във „Флориада“ читателите ще открият може би своя идеал за мъж в образа на доктор Флориан Белопитов, герой със сложна съдба, който след четири десетилетия изпитания и четири срещи с любовтаоткрива смисъла на своята работа и истинската любов.
Enthusiast publishing
press

Пътят към успеха – в живота и на тенискорта (ZIP 1.17 MB)

„Ентусиаст“ публикува автобиографията „Рафа. Моята история“
11.06.2014
Book: Rafa. My story

 „Рафа. Моята история“ е първата книга, която разкрива как се изгражда един шампион и надниква в личния свят на харизматичния, но загадъчен тенисист Рафаел Надал.
 
„Рафа“ ни отвежда от дома на Надал на остров Майорка до съблекалнята на Централния корт и разкрива какво напрежение е да играеш в един от най-великите турнири на света.
 
Ще се запознаете подробно с детството на Надал, с израстването му като играч и с невероятната му спортна кариера. В книгата са описани моменти на триумф като победата му над неговия приятел и съперник Роджър Федерер през 2008 г. на финала на Уимбълдън, както и трудните периоди на тежки контузии, преследващи го през цялата му спортна кариера.
Дори в различно поприще, Рафаел Надал си остава голям шампион, тъй като автобиографията му бързо покорява класациите за бестселъри.
 
За да разкаже историята си, Надал обединява сили с Джон Карлин, автора на „Да надвиеш врага: Нелсън Мандела и играта, която създаде една нация“ − книгата, по която е направен номинирания за Оскар филм „Несломим“.
Enthusiast publishing
press

Да танцуваш чардаш с миналото (ZIP 2.97 MB)

„Ентусиаст“ публикува новия роман на Леа Коен„Събирачът на дневници“„Ентусиаст“ публикува новия роман на Леа Коен„Събирачът на дневници“
31.05.2014
Book: The Collector of Diaries

В началото на месец юни издателство „Ентусиаст“ публикува нов роман от известната писателка Леа Коен. Модерен и увлекателен, този трилър ще изненада читателите, защото е много различен като стил от всичко, което писателката е писала до сега. Разведряващо и едновременно сериозно четиво, несъмнено „Събирачът на дневници“ ще е сред най-предпочитаните книги това лято.
Enthusiast publishing
press

Истината за човека и политика Михаил Сергеевич Горбачов (ZIP 2.27 MB)

„Ентусиаст“ публикува биографията „Горбачов. Човек и власт“ от известния унгарски писател и историк Дьорд Далош
26.05.2014
Book: Gorbachev. The Man and Power

Носителят на Нобелова награда за мир Михаил Горбачов отпразнува своя 80-ти рожден ден на 2 март 2011 г. Тогава сенавършиха и 20 години от края на Съветския съюз. Това събитие провокира унгарския писател и историк Дьорд Далош да проследи живота на този изключителен политически феномен. В края на месец май „Ентусиаст“ публикува неговата биографична книга „Горбачов. Човек и власт” в България. В нея Дьорд Далош предлага своя критичен поглед върху човека и политика Горбачов и придава завършен облик на съветския лидер, както и ясна представа за същността на една от най-влиятелните политически фигури на ХХ век. Въпреки че се обръща към исторически факти от близкото минало, книгата звучи много актуално днес, защото най-добрият урок в политиката е да помниш и да се обръщаш към това, което е останало в историята.
Enthusiast publishing
press

„Отразяването на действителността не е нищо без подправките на таланта“ (ZIP 3.38 MB)

Писателите Емил Андреев и Калин Терзийски представиха младия български талант Светлозар Стоянов
21.05.2014
Book: Mark Engraving

20 май 2014 г., вторник, София. Снощи в Книжен център „Гринуич“ двама от най-известните съвременни български писатели – Калин Терзийски и Емил Андреев – представиха новия сборник с разкази „Гравюра от белези“ от Светлозар Стоянов. Книгата е пъстра мозайка от интригуващи разкази, които разглеждат актуални теми от обществения дневен ред. Всяка история има своя оригинален сюжет, художествените образи са изключително естествени, а езикът – жив и увлекателен. В сборника се преплитат като стилове автобиографичният очерк, прозата, пътеписът и публицистиката. Журналист по професия, авторът рисува в детайли вдъхновен портрет на съвременността, поднесен с нужната доза артистизъм, индивидуалност и хумор.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg