press

Когато любовта е свобода... (ZIP 1.83 MB)

„Ентусиаст“ представя новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“
05.11.2014
Book:

В началото на месец ноември „Ентусиаст“ публикува новия роман на Милена Фучеджиева „Сексът и комунизмът“. Това е книга, която няма да остави никого равнодушен. На моменти циничен, дори скандален, болезнено реалистичен, провокативен, увлекателен и много емоционален, романът категорично ще се нареди сред най-забележителните заглавия за тази година. 
Enthusiast publishing
press

Мърколакът – най-добрият приятел на детето (ZIP 2.88 MB)

„Ентусиаст“ издава комикса „Илийчо и Август“ от Пенко Гелев и Сотир Гелев
3.11.2014
Book: Elijah and August

В началото на ноември издателство „Ентусиаст“ публикува комикса „Илийчо и Август“ от илюстратора на „Приказка за вълшебната флейта“ Пенко Гелев. Отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник и брат му Сотир Гелев създават тази изключително увлекателна история за малки и големи. „Илийчо и Август” е поредното доказателство за успешния тандем на двамата братя, които са реализирали съвместно едни от най-запомнящите се анимационни и игрални филми у нас, както и сериали за деца и комикси. Комиксът носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории. Изтъкнатият датски художник Хенрик Ким-Рер споделя: „Невероятният талант на Пенко Гелев отново заблестява. Комиксът „Илийчо и Август“ е очарователен, вълнуващ и блестящо изпълнен.“
Enthusiast publishing
press

Честваме 100 години от рождението на Павел Вежинов (ZIP 4.43 MB)

„Ентусиаст“ публикува ново издание на романа „Нощем с белите коне“ от Павел Вежинов
28.10.2014
Book: Night with the White Horses

В навечерието на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов издателство „Ентусиаст“ публикува ново издание на романа „Нощем с белите коне“. Романът е публикуван за първи път през 1975 г. като е преиздаван многократно през годините. До момента книгата е преведена на руски, украински, молдовски, грузински, казахски, литовски, естонски, полски, словенски, чешки, румънски, немски, френски, китайски и виетнамски. По сценарий на Павел Вежинов е направена и филмова адаптация през 1985 г. с участието на Николай Бинев в ролята на академик Урумов. Четиринайсет години след последното издание „Ентусиаст“ отново предлага романа на българската публика.
Enthusiast publishing
press

Джордж Р. Р. Мартин: „Епопеята на Дрюон е истинската игра на тронове“ (ZIP 1.97 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Железният крал“ от Морис Дрюон първата книга от поредицата „Прокълнатите крале“
17.10.2014
Book: The Iron King

В средата на октомври издателство „Ентусиаст“ публикува световноизвестния роман от Морис Дрюон – „Железният крал“. Книгата е издадена за първи път през 1955 г. и е първата от поредицата „Прокълнатите крале“, която носи световна слава на френския писател. Дрюон пише поредица от седем части за френския крал Филип IV, за неговите наследници, за проклятието на тамплиерите, за падането на династията на Капетингите и за първопричините за 100-годишната война. 
Enthusiast publishing
press

Една грешка променя всичко... Кошмарът тепърва започва (ZIP 2.76 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Пепеляшките“ от Кристина Улсон 
09.10.2014
Book: Unwanted

В началото на октомври „Ентусиаст“ публикува оглавяващия всички класации за криминални бестселъри роман „Пепеляшките“ от Кристина Улсон. „Пепеляшките“ е дебютната книга на шведската писателка. До момента романът е преведен на английски, немски, френски и испански език и са продадени над 70 000 екземпляра. Книгата е първата от поредицата за следователя Фредрика Бергман. През 2010 г. и 2011 г. следващите два романа от поредицата – The Daisy и Guardian Angels, са номинирани в категорията „Най-добър криминален роман на годината“ от Шведската Академия за криминална литература. Филмовите права за „Пепеляшките“, The Daisy и Guardian Angels са продадени на една от най-големите продуцентски компании в Скандинавия, а правата за книгите - в повече от 15 страни. През 2010 г. Кристина Улсон е отличена с наградата Stabilo за „Най-добър криминален автор в Южна Швеция“.
Enthusiast publishing
press

Какво се случва, когато човекът, когото обичате, се превърне в убиец? (ZIP 1.21 MB)

„Ентусиаст“ публикува една от най-хитовите книги за подрастващи за последните години –  „Списъкът на омразата“ от Дженифър Браун
01.10.2014
Book: Hate List

В началото на месец октомври издателство „Ентусиаст“ публикува книгата, която развълнува милиони тийнейджъри по света – „Списъкът на омразата“ от Дженифър Браун. Още при появата си романът бързо се превръща в световен бестселър. School Library Journalпоставя „Списъкът на омразата“ в класациите си за най-добри книги за 2009, наричайки творбата „смущаващо правдоподобен роман“, а American Library Associationя избира за най-добра книга за подрастващи. Авторката определя дебютния си роман като „емоционално пътешествие“, което повдига важни въпроси за тормоза в училище и последствията от него върху живота, целите и мечтите на децата. Книгата засяга актуални теми за възпитанието, моралните ценостти и начина на живот на тийнеджърите, опитвайки се да даде отговор на неудобните въпроси, както за подрастващите, така и за техните родители. 
Enthusiast publishing
press

Семейна сага за почитателите на Даниел Стийл (ZIP 1.37 MB)

„Ентусиаст“ издава романа „Буря над Прованс“ от Фредерик д’Оналия
23.09.2014
Book: Storm over Provence

През септември издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния за българския пазар роман на френския писател Фредерик д’Оналия - „Буря над Прованс“.Д’Оналия е автор на 9 романа и е един от най-известните съвременни френски писатели. Книгите му се продават в завидни тиражи, а стилът му е сравняван с този на Даниел Стийл. Първата му книга - „Тайната на виното“, е издадена през 2004 г. и веднага е отличена с две литературни награди от Lions Club International.

Романът „Буря над Прованс“ е наситен с обрати, любовни интриги и мистерии, които, според френския L’Express, „държат читателя в напрежение от началото до самия край“.
Enthusiast publishing
press

„Огромният крокодил“ – началото на едно легендарно партньорство (ZIP 5.61 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Огромният крокодил“ от Роалд Дал – първата история за деца от Разказвач № 1 в света 
17.09.2014
Book: The Enormous Crocodile

В навечерието на 13 септември, когато отбелязваме Световния ден на Роалд Дал, и първия учебен ден издателство „Ентусиаст“ ще зарадва най-малките читатели с една от най-вълнуващите истории за деца на Разказвач №1 в света - „Огромният крокодил“. Книгата е публикувана през 1978 г. и е първата от британския автор, посветена на деца. „Огромният крокодил“ поставя началото на легендарното партньорство между Роалд Дал и сър Куентин Блейк в творенето на вълшебства от изключителни истории и неповторими илюстрации. Изданието излиза за първи път на български език с оригиналната корица и оригиналните цветни илюстрации на Куентин Блейк.
Enthusiast publishing
press

В Париж мечтите се сбъдват (ZIP 1.76 MB)

„Ентусиаст“ издава трети роман от Никола Баро - „Една вечер в Париж“
25.08.2014
Book: One Evening in Paris

След успеха на романите „Една женска усмивка“ и „Жената на моя живот“, оглавили световните класации за бестселъри, в разгара на лятото „Ентусиаст“ публикува нова вълнуваща история за любовта от Никола Баро – „Една вечер в Париж“. Rheinische Post определя романа като „книга, която стопля сърцето”, а за SAT 1 тя е „любовно писмо до филмите“. В „Една вечер в Париж“ Баро създава впечатляващ сюжет, в който преплита романтична комедия от грешки, композирани от изпитанията на съдбата и пропуснатите възможности. Всяко препятствие по пътя към любовта обаче си заслужава, защото в едно малко кино в Париж мечтите започват да се сбъдват.
Enthusiast publishing
press

Роди се новият Гришам! (ZIP 2.75 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Убийството на мистериозната жена“ от Неле Нойхаус
18.08.2014
Book: An Unpopular Woman

В средата на месец август „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Убийството на мистериозната жена“. Товае първият случай на новия литературен тандем криминалисти Оливър фон Боденщайн – Пиа Кирххоф, който носи световна слава на немската писателка Неле Нойхаус.
 
Вестник „Ню Йорк Таймс“ определя книгата като „разтърсващо криминале“, сравнимо с творбите на Джон Гришам,а „Зюддойче Цайтунг“ предупреждава почитателите на криминалния жанр, че „съществува опасност от пристрастяване“. До 2013 г. от книгите на Нойхаус в цял свят са продадени над 5 милиона копия. Всички романи от поредицата, посветена на комисарите Боденщайн и Кирххоф, са включени в листа с бестселъри на сп. „Шпигел“в категорията на 15-те най-продавани заглавия през септември 2011 г. До момента правата върху книгите са продадени в над 20 страни, от които Италия, Франция, Испания, Холандия, Корея, Русия, Бразилия и САЩ. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg