press

„Лечителят на една болна планета“ (ZIP 4.62 MB)

„Ентусиаст“ публикува скандинавския трилър„Лечителя“ от Анти Туомайнен
15.12.2014
Book: The Healer

В средата на декември издателство „Ентусиаст“ публикува финландската литературна сензация „Лечителя“ от Анти Туомайнен. Отличена с награда за най-добър скандинавски криминален роман за 2011 г., до момента книгата е преведена на 23 езика. Способността на Туомайнен да използва всички трикове на криминалната литература и всички инструменти на поезията прави „Лечителя“ уникално четиво и кара читателя мигновено да се влюби в книгата. Научна фантастика, жестока престъпност, климатични бедствия, политически убийства и любовна история се преплитат в скандинавската тъмнина. С огромна лекота и ефикасност Анти Туомайнен изгражда събарянето и изчезването на един метрополис. 
Enthusiast publishing
press

Инквизиция без упойка… (ZIP 2.33 MB)

„Ентусиаст“ публикува  „Проклятието на Прехода“ от Георги Атанасов
12.12.2014
Book: The Curse of the Transition

В средата на декември „Ентусиаст“ публикува „Проклятието на Прехода“ от журналиста и политически анализатор Георги Атанасов. Авторът предлага в книгата си безпощаден прочит на 25-те години след 10 ноември 1989-та. В своята публицистично-документална диагноза за „изгубения четвърт век на България“ Атанасов проследява историческия фон, на който бе наложена така наречената демокрация. И стига до извода, че повечето от деформациите и абсурдите на Прехода се дължат на механичния внос на правила и ценности, за които нашето общество не е имало никаква готовност и дори потребност. Или пък самите „опорни точки“ отдавна са изпразнени от своето изначално морално и политическо съдържание - от Виетнам до пирамидите на „Уолстрийт“, „Уикилийкс“ и Сноудъндо фасадата без основи, наричана „цивилизационен избор“.
Enthusiast publishing
press

„Реквием“ – вълнуващият финал на „Делириум“ и „Пандемониум“ (ZIP 4 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Реквием“ последната част от трилогията на Лорън Оливър
11.12.2014
Book: Requiem

В началото на декември „Ентусиаст“ публикува „Реквием“ – дългоочакваната последна част от тийн сагата на Лорън Оливър. Трилогията – „Делириум“, „Пандемониум“ и „Реквием“, която плени милиони тийнейджърски сърца по света, се радва на толкова голямуспех, че в момента в САЩ по нея се прави екранизация. Книгите от поредицата се превръщат в международна сензация, а самият президент на САЩ Барак Обама е бил заснет в книжарница да купува първите две книги от поредицата като коледен подарък за своите дъщери.
Enthusiast publishing
press

Те бяха еднакви във всичко, докато немислимото не ги раздели! (ZIP 4.78 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Близначките“ от Саския Сарджинсън
08.12.2014
Book: The Twins

В началото на месец декември издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния роман „Близначките“ от Саския Сарджинсън. Две близначки, две коренно различни съдби, една ужасяваща тайна и нестихваща борба с чувството за вина са в центъра на тази приковаваща вниманието история. Според Bookseller „Близначките“ е „прекрасно написан роман за детството, натрапчивата природа на спомените и неразрушимата връзка между близнаците“, а за Star това е история, която те „хипнотизира с истински емоционален юмрук“.
Enthusiast publishing
press

Love like freedom (ZIP 2.56 MB)

New novel by Milena Fuchedjieva - Sex and Communism 
10.11.2014
Book: Sex and Communism

Sexual violence, cynicism, politics, the painful severing of friendships due to unordinary sexual preferences, spying in the name of family and career, a hidden Solzhenitsyn book, sex as a painkiller, fear ruling society at every level – the sum of all that disintegrates young Lola’s personality like a slow and cruel poisonous undercurrent. She feels betrayed by everyone, and no one can ever be trusted.
Enthusiast publishing
press

Ключът към победата над вечната борба с килограмите (ZIP 8.72 MB)

„Ентусиаст“ публикува второ допълнено издание на „ИПОлогия на храненето“ от Ипократис Пападимитракос
05.12.2014
Book: Nutritional IPOlogia

В началото на декември „Ентусиаст“ публикува второ допълнено издание на „ИПОлогия на храненето“ от топдиетолога Ипократис Пападимитракос. В новото издание авторът споделя правилната рецепта за здравословен живот на децата, разкривайки факторите и причините за затлъстяването при тях, и представя резултатите от първото проучване върху хранителните навици на хора с наднормено тегло в България. В „ИПОлогия на храненето“ ще откриете съветите на един от най-известните специалисти по храненето у нас, с които постигането и задържането на перфектните килограми е изключително лесно.
Enthusiast publishing
press

„Ако човек живее в стъклена къща, не си струва да замеря с камъни съседите си.“ (ZIP 3.04 MB)

„Ентусиаст“ публикува криминалния роман„Стъклената къща“ от Сергей Устинов
24.11.2014
Book: House of Glass

В края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Стъклената къща“ от наставника на руските детективи, приятеля и ученика на легендарните братя Вайнер и Юлиан Семьонов – Сергей Устинов. След огромния успех на „Непреодолимо желание“ българската публика ще се наслади на нова доза криминален гений. Руският писател е автор на много романи и заснети по тях филми и телевизионни сериали с остър сюжет, които са признати за еталон в жанра. Със „Стъклената къща“ пред читателя отново е налице великолепен образец на детективски роман, в който интригата се движи от страх, алчност и ненавист, които заемат мястото на минала любов. През 2001 г. по романа е заснет детективски сериал от 8 епизода по сценарий на Сергей Устинов, режисьор Всеволод Плоткин и Игорь Скляр в ролята на  Стас Северин.
Enthusiast publishing
press

Борбата да останеш „на повърхността“ (ZIP 3.05 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра„На морето“ от Тим Крон
20.11.2014
Book: To the Coast

В средата на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува бестселъра „На морето“ от сравнявания с Макс Фриш швейцарски писател Тим Крон. Носител на редица награди, Крон е истински феномен. С излизането на последния му роман „Vrenelis Gärtli“ Крон измества от челното място в класациите за бестселъри в Швейцария автори като Паулу Коелю, Дона Леон и Паскал Мерсие. Романът му „На морето“ също се радва на невиждан успех. „Der Tages-Anzeiger“ определя произвдедението като „една от онези книги, които не можеш да оставиш настрана до самия й край. Това е трилър без герои и злодеи, но с мистериозни трагични случаи, които поставят пред читателя въпроси за вината и прошката“.
Enthusiast publishing
press

Новият прочит на Павел Вежинов (ZIP 4.42 MB)

„Ентусиаст“ и „Сиела“ представиха новите издания на „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ 
17.11.2014
Book: Night with the White Horses

13 ноември 2014 г., София.Снощи в Мраморното фоайе на Столична библиотека нямаше автографи, но имаше спомени – ярки, топли и с почитание. Издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“ представиха новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ от Павел Вежинов. Книгите са посветени на 100-годишнината от рождението на големия български писател, сценарист, драматург, режисьор, публицист и обществен деец.  По време на събитието беше открита и съвместна изложба „Киното е двуостро оръжие”, посветена на творбите „Нощем с белите коне“ и „Бариерата“ и на визуалните им адаптации. Събитията са част от културната програма на Столична библиотека „Дни на творчеството на Павел Вежинов“, посветена на юбилея, която се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.
Enthusiast publishing
press

„Тази книга е пречистващ спомен за едно минало“ (ZIP 2.55 MB)

Милена Фучеджиева представи новия си роман „Сексът и комунизмът“
17.11.2014
Book:

10 ноември 2014 г., София. Снощи пространството за събития, срещи и изложби „+това“ се оказа тясно за всички желаещи да споделят заедно с Милена Фучеджиева публикуването на новия ѝ роман „Сексът и комунизмът“ от „Ентусиаст“. Датата на събитието е избрана неслучайно, мястото също, защото голяма част от историята в книгата е написана именно в арт атмосферата на заведението. Романът разказва за невъзможната любов между два елита – комунистическия и този отпреди 9 септември 1944 г., както и за бруталното сексуално съзряване на една тийнейджърка по време на социализма. Книгата започва с шокираща история по действителен случай за извършено престъпление, което комунистическият стройоставя безнаказано.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg