press

Роалд Дал с рими (RAR 3.89 MB)

„Ентусиаст“ публикува за първи път стихове от Разказвач №1 в света 
11.05.2015
Book: Dirty Beasts

Малко преди края на учебната година издателство „Ентусиаст“ ще зарадва малчуганите с още една книга от любимия писател на малки и големи - Роалд Дал. Този път Разказвач №1 в света предизвиква малките читатели със забавни стихове, които се публикуват в България за първи път. По традиция изданието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Booksс оригиналната корица и цветни илюстрации от Куентин Блейк.
Enthusiast publishing
press

Най-важното за здравето и храненето в книга (ZIP 4.85 MB)

„Ентусиаст“ публикува втора книга от топспециалиста Патрик Холфорд
11.05.2015
Book: 500 Health and Nutrition Questions Answered

След успеха на „Как да се лекуваме с храна“ в началото на месец май „Ентусиаст“ публикува втора книга от най-известния специалист по хранене и здравословен начин на живот във Великобритания - Патрик Холфорд. В„500 въпроса за здравето и храненето“ нутриционистът Холфорд отговаря на най-често задаваните въпроси за здравето и храненето, както и на онези наглед незначителни притеснения, които не се решавате да споделите с вашия лекар. Освен сборник с изчерпателна информация и лесни за изпълнениепрепоръки от специалист в областта, тази книга е и наръчник с мотивационен характер, който има за цел да ви стимулира да подобрите качеството си на живот. Тя доказва, че решението за справяне с болестите не се намира в аптеката, а се крие в природата и в душевното състояние на човек. 
Enthusiast publishing
press

„Семейство Ейглетиер“ се завръща на книжния пазар (ZIP 2.04 MB)

„Ентусиаст“ публикува любимата история на поколения читатели 
11.05.2015
Book: Les Eygletier

В края на месец април „Ентусиаст“ публикува първата част на знаменитата трилогия „Ейглетиерови“ - „Семейство Ейглетиер“ – от френския класик Анри Троая.Поредицата за семейство Ейглетиер Троая започва да пише през 1965 г. Първата книга от трилогията е публикувана в България през 1968 г. като е преиздавана многократно през годините. Историята се превръща в любима за много поколения читатели, а новите издания на „Ентусиаст“ я представят по съвременен начин, провокирайки интереса и на по-младата аудитория. 
Enthusiast publishing
press

„Косата днес 03“ – най-актуалните прически, цветове и аксесоари за модерна визия (ZIP 4.98 MB)

„Ентусиаст“ и топкоафьорът Георги Петков представят третото издание на албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“
11.05.2015
Book: Hair today. Step by step with Georgi Petkov

В края на април „Ентусиаст“ публикува третата книга на топкоафьора Георги Петков - „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“. Аналогично на предходните издания, и новото ще предопредели тенденциите в официалните и сватбените прически за 2015 г., пречупени през авторското виждане и доказано безупречен стил на Георги Петков. Луксозното издание, което представлява двуезичен албум на български и английски език, представя селекция от актуални решения за косите както за дамите, така и за господата, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии. 
Enthusiast publishing
press

Сърце, запяло от болезненост (ZIP 1.96 MB)

„Ентусиаст“ публикува „Съкровения“ от Дамян П. Дамянов
11.05.2015
Book: Inmosts

края на февруари „Ентусиаст“ публикува „Съкровения“ – избрана лирика от великия български поет Дамян П. Дамянов. Съставител на книгата е не кой да е, а известната поетеса и съпруга на Дамянов Надежда Захариева. „Съкровения“ включва три цикъла с лирика – „Сърце“, „Българийо“ и „Няма да умра“, от които извира невероятният талант на един от най-обичаните и четени български лирици.
Enthusiast publishing
press

Малки пингвини с големи мечти – новите книжни приятели на децата (ZIP 2.37 MB)

„Ентусиастпубликува хитовата детска история „Пингвини в паника“ от Джийн Уилис
11.05.2015
Book: Penguin Pandemonium

В края на април „Ентусиаст“ публикува вълнуващата история за деца „Пингвини в паника“от световноизвестната английска писателка Джийн Уилис. Това е първата книга от поредицата за забавните пингвинчета, която покори сърцата на милиони деца по света. Книгата е бестселър в Англия, Австралия, САЩ, Канада, Германия, апопулярността ѝ стига додалечната Южна Африка. Преведена е на френски, немски, италиански, испански, холандски, а вече и на български език специално за малките читатели.
Enthusiast publishing
press

Не е задължително да сме родени идеални, за да бъдем необикновени (ZIP 1.28 MB)

„Ентусиаст“ публикува докосваща сърцето история от автора на „Да се възползвам всякак от теб“ Сара Ратаро „Не ме оставяй“
6.4.2015
Book: Don't fly away

В разгара на страстната седмица „Ентусиаст“ публикува втори хитов роман от италианската писателка Сара Ратаро –„Не ме оставяй“. Един разтърсващ бестселър за онези моменти от живота, в които чистата обич, вината и прошката се сливат в един единствен миг. Успехът на книгата е толкова голям, че още през първата седмица от публикуването ѝ в Италия през 2013 г. са продадени повече от 20 000 екземпляра.
Enthusiast publishing
press

Леонардо да Винчи и Николо Макиавели в търсене на сериен убиец (ZIP 2.07 MB)

„Ентусиаст“ публикува историческия трилър „Злата воля на Фортуна“ от Майкъл Енис
3.4.2015
Book: The Malice of Fortune

Тази пролет „Ентусиаст” публикува историческия трилър „Злата воля на Фортуна” от Майкъл Енис. Издаден за първи път през 2012 г., до момента романът е преведен в 12 страни. „Енис показва няколко слоя на автентичност. Книгата е шеметна комбинация от „Шифърът на Леонардо“, политиката на Борджиите и „Мълчанието на агнетата“. Мисля, че това е „От местопрестъплението: Италия“ около 1502 г. с Макиавели като детектив и психолог и Да Винчи като първия в историята съдебен патолог“, споделя Кристиан Дюшато от CNN.
Enthusiast publishing
press

Да прегърнеш снежната виелица (ZIP 3.05 MB)

„Ентусиаст“ публикува повестта „Виелица“ от Владимир Сорокин
27.03.2015
Book: The Blizzard

В края на март „Ентусиаст“ публикува повестта „Виелица“ от руския писател Владимир Сорокин. За първи път книгата е публикувана през 2010 г. и се радва на голям успех както в Русия, така и извън нея. Виелицата в повестта е и субект, и обект; и персонаж, и сцена; и герой, и декор. Тя е стихия, която определя живота на хората, тяхната съдба, стихия, от която хората зависят, зависели са в миналото и ще продължават да зависят, защото това е руската действителност.
Enthusiast publishing
press

Мишлето, което се научи да лети (ZIP 8.53 MB)

„Ентусиаст” публикува детската книжка „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман
25.03.2015
Book: Lindbergh: The Tale of a Flying Mouse

  Тази пролет по случай Международния ден на детската книга и за радост на най-малките любители на книжките издателство „Ентусиаст“ публикува „Линдберг. Приключенията на мишлето летец“ от Торбен Кулман. Издадена през 2014 г., историята за летящото мишле е първата книга на Кулман. Илюстрациите, които също са дело на автора, отвеждат и малки, и големи в света на историческите авиационни идеи, където силата на духа и изобретателността са изправени пред шанса. „Линдберг“ е носител на редица награди, намира се в класациите на 25-те най-добри книги за 2014 г. на Stiftungbuchkunst, обявена е за книга на месец юли от Немската академия за детско-юношеска литература и много други. За School Library Journal „това е книга, която дядото чете на внука си, но не се знае на кого е по-интересна.“
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg