press

Любомир Левчев отбеляза появата на новия си роман „Панихида за мъртвото време“ (ZIP 1.15 MB)

Големият български поет и писател събра близки, приятели и колеги на премиера в Аулата на Софийския университет
30.09.2011
Book: Requiem for the dead time

„Тази книга, която се представя тук,завършва с думата „Благодаря“. Сега ще я произнеса в началото, като в старинните молитви за насъщния. И това е може би единственото нещо, което трябва да ви кажа“, с тези думи Любомир Левчев приветства гостите на премиерата на новия си роман „Панихида за мъртвото време“. Тя се състоя вчера, 29 септември, от 19:00 ч. в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където се събраха близки, приятели и колеги на българския поет и писател Любомир Левчев.
Enthusiast publishing
press

„Панихида за мъртвото време“ – едно изпълнено обещание на Любомир Левчев за отговори и разкрития в роман от спомени (ZIP 783.21 KB)

 „Ентусиастиздава мемоарната книга на големия български поет и писател
28.09.2011
Book: Requiem for the dead time

„Ако имам дни, ще трябва да отговоря на още някои въпроси в един бъдещ роман…“, споделя Любомир Левчев със своите читатели в излязлата през 1998 г. автобиографична книга „Ти си следващият“. Тринайсет години по-късно новият му роман „Панихида за мъртвото време“, който „Ентусиаст“ публикува в края на септември, е изпълненото обещание на големия български поет и писател. „Панихида за мъртвото време“не са просто мемоарите на една голяма личност – това е съкровената изповед на поета и човека Любомир Левчев, критичен поглед към изминалото време в търсене на идеала. Роман от спомени, изпратени в „мъртвото време“, където като призраци изникват много личности от близкото ни минало и настояще.  Тази книга е „пътеводител“ за съвременните кандидат-интелектуалци. Литературен „паметник“ на нелекото минало на превратности и премеждия.
Enthusiast publishing
press

Ян Валентин разкрива истината за ключа към подземното царство (ZIP 668.39 KB)

 „Ентусиаст“ издава световноизвестния роман „Звездата на Стриндберг“, в превод на Васа Ганчева
28.09.2011
Book: Strindberg's Star

В края на септември издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ян Валентин – „Звездата на Стриндберг“. В България книгата излиза в последния превод от шведски на незабравимата Васа Ганчева. Още с появата си романът се превръща в международна литературна сензация и правата му са продадени в над 20 страни. Авторът Ян Валентин, журналист по професия, често споделя, че е вложил в него „цялата своя любов“. Книгата е плод на увлечението му по историята, теориите на конспирацията и задълбоченото изучаване на годините на нацизма.
Enthusiast publishing
press

Изпепеляваща любов „всеки ден, всеки час“ (ZIP 442.36 KB)

 „Ентусиаст“ издава любовния роман на най-нашумялата хърватска писателка Наташа Драгнич
19.09.2011
Book: Every day, every hour

Наташа Драгнич е най-новото откритие на съвременната литература. Блестящото перо на родената в Хърватска писателка покорява първо немските читатели. Дебютният ѝ роман „Всеки ден, всеки час”, който „Ентусиаст” издава в България, е истинска сензация в 28 страни, след като много издатели от цял свят водят „война”, за да откупят правата му. Книгата впечатлява с нежна любовна история, изпълнена с много чар, гореща страст и дълбока обич. Любовта, според Драгнич, е балансът между доброто и злото, разбирането и неразбирането, мечтата и всекидневието, между искам, трябва и мога.
Enthusiast publishing
press

Да бъдеш или да не бъдеш в… Стокхолм (RAR 407.41 KB)

 „Ентусиаст“ издава една блестящaи завладяващистория на майсторите на трилъра Джеймс Патерсън и Лиза Марклунд - „P. S. Убийците“
16.08.2011
Book: The Postcard Killers

Това лято ще бъде още по-вълнуващо за почитателите на криминалните романи. В средата на август издателство „Ентусиаст“ публикува една от най-завладяващите истории на световноизвестния майстор на жанра Джеймс Патерсън – „P.S. Убийците“. Книгата е плод на интересно сътрудничество между Джеймс Патерсън, който има рекорден брой романи, стигали № 1 в престижната класация на в. „Ню Йорк Таймс“,и Лиза Марклунд – известната шведска писателка на криминални романи.
Enthusiast publishing
press

Кавказка доза хумор с Владимир Каминер (ZIP 419.47 KB)

 „Ентусиаст“ издава една от най-забавните истории на известния руски автор - „Моята кавказка тъща“
01.08.2011
Book: My Caucasian Mother-in-law

В началото на месец август издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Моята кавказка тъща“ на световноизвестния руски автор Владимир Каминер, чието чувство за хумор вече е добре познато на българските читатели.
Enthusiast publishing
press

Един силен глас от общественото мнение (ZIP 320.28 KB)

 „Ентусиаст“ издава новата книга на Мирослава Кортенска – „Глас от общественото мнение“
22.07.2011
Book: A voice from the public opinion

В края на месец юли издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на Мирослава Кортенска – „Глас от общественото мнение“. Книгата съдържа публицистични текстове, критика и интервюта, коментари за българския Преход, за промените, абсурдите и културата на упадъка.
Enthusiast publishing
press

Мехмет Мурат Сомер разкрива тайния нощен живот на Истанбул (ZIP 229.01 KB)

„Ентусиаст“ издава първата книга „Убийството на Бусе“ от известната криминална поредица на турския автор
20.07.2011
Book: Busse’s Murder

Ако сте почитател на криминалните романи и вече сте отегчени от мистерии с участието на стари хрътки и бивши ченгета, които се превъплъщават в ролята на детективи, едва ли ще намерите по-свежа алтернатива от криминалната поредица на известния турски автор Мехмет Мурат Сомер. Тя разказва за приключенията на безименен травестит, който води двойнствен живот, превърнал се по неволя в аматьор-детектив.
Enthusiast publishing
press

Любомир Милчев ДЕНДИ увековечи София в книга (ZIP 356.03 KB)

„Ентусиаст“ издава изящния фотоалбум „София Енигма-Стигма“, посветен на културно-историческото наследство на столицата
19.07.2011
Book: Sofia Enigma- Stigma

В края на горещия месец юли издателство „Ентусиаст“ добавя към своя каталог още едно заглавие, което заслужава читателското внимание - „София Енигма-Стигма“, новата книга на Любомир Милчев ДЕНДИ Изданието печели конкурс на Министерството на културата. Книгата представя културно-историческото наследство на столицата и е двуезично българско-английско издание.
Enthusiast publishing
press

„Шумът на върбите“ отново на българския книжен пазар (ZIP 1.09 MB)

 „Ентусиаст издава шедьовъра на световната детска литература от Кенет Греъм
13.07.2011
Book: The Wind in the Willows

За радост на малки и големи в средата на месец юли издателство „Ентусиаст“ публикува любимата книга на няколко поколения читатели - „Шумът на върбите“ от Кенет Греъм. Книгата е многократно преиздавана не само в Англия, но и по цял свят, и с право влиза в списъците с най-добрите детски заглавия на XX век. През 1929 г., впечатлен от книгата на Кенет Греъм, Алън Милн, авторът на „Мечо Пух“, прави първата драматизация на „Шумът на върбите“, която носи името на един от героите ѝ „Жабокът от замъка Жабокрек“.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg