press

„ИПОлогия на храненето“ - нов подход към диетите и „борбата“ с килограмите (ZIP 1.51 MB)

„Ентусиаст“ публикува първата книга на топдиетолога Ипократис Пападимитракос
26.03.2012
Book: Nutritional YPOlogia

Постигането на стройна фигура и влизането във форма с първите дни от пролетта е още по-бързо, лесно и ефективно! В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува първата книга „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“на един от най-известните специалисти по храненето у нас - Ипократис Пападимитракос.Освен, че е практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, Ипократис Пападимитракос е кинезитерапевт и психолог. Той е първият специалист в България, който заговори за „нормално хранене“ като начин на живот и състояние на духа.Методите, които Ипократис прилага се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми сетретират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.
Enthusiast publishing
press

Ако любовта беше болест, щеше ли да се излекуваш от нея? (ZIP 736.7 KB)

Ентусиаст“ публикува бестселъра на Ню Йорк Таймс – „Делириум“ от Лорън Оливър, превърнал се в мания за тийнейджърите по света
12.03.2012
Book: Delirium

След успеха у нас на дебютния роман на Лорън Оливър „Моят Свети Валентин“, в средата на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува втора книга от авторката – „Делириум“,в поредицата Enthusiast Teen’s Books. Заглавието е бестселър на Ню Йорк Таймс и се нарежда сред най-успешните романи за подрастващи в света. Книгата, по която се заснема филм, е обявена за най-добър роман за тийнейджъри за 2011 г. от Amazon,а литературната критика прогнозира, че заглавието ще има славата на „Здрач“ от Стефани Майър. Лорън Оливър издава „Делириум“ в началото на 2011 г. в САЩ и само за година книгата се превръща в международна сензация, която обещава да надмине по успех дебютния роман на авторката, който вече е преведен на над 30 езика.Въпреки, че историята в „Делириум“ е абсолютно завършена и книгата може да се чете самостоятелно, заглавието е първо от трилогия. Втората книга от поредицата – „Пандемия“, вече е публикувана в САЩ, а третата – „Реквием“ – авторката пише в момента.
Enthusiast publishing
press

Най-продаваната книга за 2010 г. „Слугинята“ вече на голям екран - „Южнячки“ от 3 февруари 2012 г. по кината (ZIP 252.79 KB)

РАЗТЪРСВАЩА ИСТОРИЯ ПО СВЕТОВНИЯ БЕСТСЕЛЪР „СЛУГИНЯТА“
06.03.2012
Book: The Help

Дългоочакваното киносъбитие „Южнячки“ е продукция, замислена още с появата на световния бестселър „Слугинята“. Известният режисьор Тейт Тейлър е близък приятел на авторката Катрин Стокет и е сред първите прочели ръкописа. Така се заражда идеята за екранизация. Предвижда се тя да бъде реализирана веднага след публикуването на книгата. Особеното внимание, с което Тейлър подхожда към екранизирането на романа и прякото участие на авторката Катрин Стокет в продукцията, превръща филма „Южнячки“ в първокласно изживяване, което обогатява и допълва историята от „Слугинята“с брилянтни актьорски изпълнения и автентично визуално пресъздаване на епохата - шейсетте години на XX век в южния щат Мисисипи.
Enthusiast publishing
press

Непознати творби на Чехов в новата поредица на „Ентусиаст“ (ZIP 1.58 MB)

 „Избрани разкази“ представя на по-младите читатели великите автори по съвременен начин
29.02.2012
Book: Selected short stories by Anton Chekhov

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ стартира нова поредица – Избрани разкази, с която читателите ще имат възможност да преоткрият вечните творби на майстори на жанра като Антон Чехов, Хайнрих Бьол, Катрин Мансфийлд, Ги дьо Мопасан и други. Поредицата не претендира за антологичност, а по-скоро представя пъстра мозайка от многообразното творчество на авторите. Модерното дизайнерско оформление на поредицата и подборът на произведенията, който включва известни и позабравени истории, са адресирани към по-млада публика.Целта на проекта е да представи на младите читатели класиците в нова светлина, различна от досадните и скучни представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Първата книга от поредицата е посветена на творби от „майстора на късия разказ“ Антон Павлович Чехов.
Enthusiast publishing
press

Международната сензация „Нощният цирк“ вече и в България (ZIP 593 KB)

„Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Ерин Моргънстърн
20.02.2012
Book: The Night Circus

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ публикува у нас дебютния роман на Ерин Моргънстърн – „Нощният цирк“, станал международна сензация. Първият тираж на заглавието в САЩ достига внушителните 175 000 екземпляра, а правата на романа са продадени в 22 страни. „Нощният цирк“ е сред шестте заглавия, избрани да се представят на Американското изложение за книги през 2011 г. Скоро след премиерата на романа на световната литературна сцена не закъснява и договорът за заснемане на филм по историята на Моргънстърн, подписан със Съмит Интернешънъл.
Enthusiast publishing
press

Неиздаваните ранни разкази на Дафни дю Морие вече и в България (ZIP 1.35 MB)

Ентусиаст“ публикува скандалния сборник на световноизвестната писателка – „Куклата“, съдържащ 13 разказа от нейната младост
23.01.2012
Book: The Doll

В средата на месец януари издателство „Ентусиаст“ публикува за първи път у нас сборника с разкази „Куклата“ на една от най-известните английски писателки – Дафни дю Морие. В книгата с новооткрити творби на Морие, която британското издателство Virago публикува през пролетта на 2011 г., са събрани тринайсет от най-ранните творби на авторката, пет от които не са издавани и едва сега достигат до нейните многобройни почитатели по цял свят. Макар и написани в ранна възраст, разказите на Дафни дю Морие звучат зряло и въздействат със своя дълбок психологизъм.Тя е сред малкото автори, които интерпретират еднакво добре и мъжката, и женската гледна точка. Интригуващите ѝ произведения и скандалния ѝ начин на живот, превръщат Морие в една от най-обсъжданите авторки в цял свят. Освен на разкази, Дафни дю Морие е автор и на много романи и биографии.По творбите ѝ „Птиците“, „Ребека“ и „Страноприемница „Ямайка“, Алфред Хичкок снима най-известните си и награждавани филми от световното кино. През 1969 г. писателката получава благородническа титла заради големия си принос в литературата. Сборникът, който носи името на едноименния разказ „Куклата“,излиза в поредицата Enthusiast Vintage на издателство „Ентусиаст“ в превод на Надежда Розова.
Enthusiast publishing
press

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа „Аномалия“, лично изтегли победителите в играта „Сбъдни своя роман!“ (ZIP 2.34 MB)

Принц Флавио Киджи, прототип на главния герой от романа „Аномалия“ на Людмила Филипова, лично изтегли победителите в играта „Сбъдни своя роман!“
24.10.2011
Book: The Anomaly

Рим, замъкът Фузано, 19 октомври 2011 г.В средата на миналата седмица приключи играта „Сбъдни своя роман!“, част от читателската кампания на най-новата книга на известната българска авторка Людмила Филипова. Истинският прототип на героя от романа – принц Флавио Киджи и Людмила Филипова, изтеглиха лично имената на победителите в замъка Фузано в Рим, където се развива част от действието в романа „Аномалия“.
Enthusiast publishing
press

Хитовият сериал „Седем часа разлика“ със специално книжно издание (ZIP 731.28 KB)

Читателите могат го открият в книжарниците и по павилионите
18.10.2011
Book: Time difference: Seven hours

Само няколко седмици след успешния старт на най-новата хитова поредица на bTV и Global Films  - „Седем часа разлика“,на книжния пазар се появява и специално издание, посветено на сериала. Заглавието влиза в портфолиото на издателство „Ентусиаст“ като негови автори са сценаристите на сериала – Милена Фучеджиева, Любен Дилов-син, Елена Илиева и Димитър Христов.
Enthusiast publishing
press

Да убиваш за добро! (RAR 634.08 KB)

 „Ентусиастиздава романа на известната италианска авторка Микела Мурджа – „Акабадора“
12.10.2011
Book: Accabadora

След своя блестящ дебют на световната литературна сцена през 2006 г. с романа „Светът трябва да знае“, станал основата на филма на режисьора Паоло Вирци - „Целият живот пред нас“, италианската писателка Микела Мурджа зарадва своите почитатели с новата си книга - „Акабадора“.
Enthusiast publishing
press

Английски топдиетолог и журналист разкриват шокиращата истина за съвременната медицина и медикаментозното лечение (ZIP 803.92 KB)

„Ентусиаст издава наръчника за здравословен живот - „Как да се лекуваме с храна
03.10.2011
Book: Food is Better Medicine Than Drugs

С наближаването на есента и зимата, освен с подмяна на гардероба, студените сезони настъпват и с увеличаване на риска за здравето ни. Ставаме жертва на настинки, на все по-разпространяващите се и разнообразни вируси, боледуваме от грип или отново се „обаждат“ стари проблеми и хронични заболявания. Това е и времето за напомняне на мрачните статистики в здравеопазването. В последните години в световен мащаб се наблюдава все по-категорично нарастване на броя на хроничните заболявания сред хората. Промяната на сезоните не трябва да е единственото време, в което да помислим по-сериозно за здравето и имунитета си. Надеждата, че лекарите ще ни предложат лечение или поне – облекчение за страданията, не бива да ни кара да мислим, че e единствено условие, за да се чувстваме добре. За съжаление специалистите често ни предписват шепи лекарства, които само потушават симптомите, но не лекуват самото заболяване и причината за него.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg