press

Красива любовна история или шокираща сага за войната (ZIP 1.3 MB)

Ентусиаст“ публикува дебютния роман на Джули Оринджър - „Невидимият мост
07.05.2012
Book: The Invisible Bridge

В началото на месец май издателство „Ентусиаст“публикува един от най-забележителните дебюти в световен мащаб – книгата „Невидимият мост“от Джули Оринджър. „Невидимият мост“е първият роман на талантливата писателка, след сборника с разкази „Как се диша под вода“, отличен с редица литературни награди. Още при появата си романът впечатлява силно критиците, а авторитетното списание Bookmarks Magazine отбелязва, че той е обречен да се превърне в съвременна световна класика. „Невидимият мост“ е в списъка с най-добри книги за месец май на 2010 г. на Амазон. Романът разказва историята на една невероятна любов, подложена на много изпитания. Той е и хроника на борбата на едно семейство за оцеляване в един от най-страшните периоди от световната история и приказка за опасната сила на изкуството във време на война.
Enthusiast publishing
press

Пет приятелки поемат вълнуващо пътуване към себе си (ZIP 923.04 KB)

Ентусиаст“ публикува един от най-успешните женски романи на 2011 година – „Дамски вторници“
02.05.2012
Book: Ladies’ Tuesdays

Ако повърхностните женски романи вече са ви омръзнали, време е да се впуснете във вълнуващо пътешествие с пет изключително симпатични дами – Каролине, Ева, Естел, Кики и Юдит. Те са главните героини от световния бестселър „Дамски вторници” от Моника Пец, завладял милиони женски сърца. Освободете всеки първи вторник от месеца в графика си с ангажименти и се впуснете в незабравимо и забавно приключение, което ще промени представите ви за женски четива.
Enthusiast publishing
press

„Ядреналин“ – предупреждение и предизвикателство (ZIP 2.54 MB)

Иво Инджев и Георги Котев представиха съвместната си книга „Ядреналин“, издание на „Ентусиаст“
27.04.2012
Book: Nuclear Adrenaline

София, 26 април 2012 г.Вчера от 18:00 ч. журналистът Иво Инджев и специалистът по ядрена енергетика Георги Котев представиха съвместния си авторски труд „Ядреналин“. Изборът на дата за премиера на книгата не е случаен – на 26 април 2012 г. се навършиха 26 години от избухването на ядрената авария в АЕЦ „Чернобил“. Градинката пред „Кристал“ се оказа малка, за да побере всички почитатели, читатели и заинтересовани от темата, а опашката за автографи почти изцяло блокира движението през нея. С оглед на обстоятелствата авторите решиха „да не губят време в приказки, защото всичко е написано в книгата“ и отделиха по малко индивидуално време за всеки, който взе автограф от тях.
Enthusiast publishing
press

Бойко Борисов информирал лично Иво Инджев, че ще спира АЕЦ „Белене“ (ZIP 1013.34 KB)

Журналистът заявява позицията си с нова книга в съавторство с Георги Котев - „Ядреналин“, издание на „Ентусиаст“
26.04.2012
Book: Nuclear Adrenaline

На 26 април, четвъртък, когато се навършват 26 години от ядрената авария в АЕЦ „Чернобил“, от 18:00 ч. Иво Инджев и Георги Котев представят книгата „Ядреналин“в градинката пред „Кристал“. В нея авторите разкриват своята позиция по актуалните въпроси, свързани с ядрената енергетика, подкрепени с коментари и лични истории. В книгата читателите ще открият десет откровения за: престъплението с ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй“; тайното разследване на случая; мафията в българската енергетика; личната история на човека, направил разкритията; това как признат специалист се превръща в ядрен дисидент; разпада на мита за „мирния атом“; руската рулетка с отработеното гориво; фалшивата пропаганда за безопасността; липсата на разлика между ядрено оръжие и атомна централа; алчността, която заплашва бъдещето на човечеството. „Ядреналин“е своеобразно предупреждение за онова, което може да се случи в българската ядрена централа „Козлодуй“, но и предизвикателство към „силните на деня“ и тяхната неоснователна претенция да бъдат господари на съдбата на човечеството.
Enthusiast publishing
press

Непознатата Ванга – един различен поглед за петричката пророчица (ZIP 1.48 MB)

„Ентусиаст“ публикува книгата „Случаят „Ванга“ от Николай Стоянов
24.04.2012
Book: The Vanga Case

В края на месец април издателство „Ентусиаст“ публикува книга, посветена на известната по цял свят петричка пророчица – Ванга. Автор на изданието „Случаят „Ванга“ е писателят Николай Стоянов, родственик на пророчицата, който е събрал спомени за нея от дете, както и истории, които се предават от поколение на поколение във фамилията. Освен текстове, посветени на Ванга, книгата разказва и много за времето, в което е живяла тя, за емблематични личности и събития, белязали тези години,за взаимоотношенията ѝ с властта и тайните службите, за научните експерименти, които приживеса се провеждали с пророчицата, въпреки че подобни се отричат до днес, за други феномени около нея, както и за сеансите, които тя е провеждала за контакт с отвъдното. За разлика от повечето издания у нас, посветени на Ванга, насочени по-скоро към сензацията с журналистически привкус, книгата на Николай Стоянов съдържа много биографични факти за пророчицата и е преди всичко една лична история за нея, пречупена през писателския поглед. Освен в България, изданието излиза успоредно в Македония и Русия.
Enthusiast publishing
press

За първи път в България „Пълно ръководство по йога с илюстрации“ (ZIP 1.79 MB)

„Ентусиаст“ публикува книгата на световноизвестния гуру Свами Девананда
11.04.2012
Book: The Complete Illustrated Book of Yoga

В средата на април за първи път българските читатели и последователи на йога ще имат възможност да притежават пълно ръководство по йога от гуруто Свами Девананда – един от най-известните световни авторитети по Хатха и Раджа йога. Книгата „Пълно ръководство по йога“, издание на „Ентусиаст“, от десетилетия помага на хиляди хора по цял свят да изпитат невероятните ползи от древните йога практики върху човешкото тяло, ум и дух. Уникален в умението си да обяснява ясно дори най-сложните концепции, Свами Вишну предлага цялостна програма, благодарение на която всеки би могъл да изпита мощната сила на йога. Със своите пълнота на съдържанието и богат илюстративен материал, който нагледно показва как точно се изпълняват всички асани и практики в йога, книгата е основополагаща за всички, занимаващи се с йога хора по цял свят. Подходяща е не само за учители и практикуващи, но и за начинаещи. Чрез нея всеки, който иска да се докосне до йога, може да направи това, дори без ръководството на вещ учител, сам, вкъщи, ако няма възможност да посещава курсове.
Enthusiast publishing
press

Забраненната повест „Кучешко сърце“ на Булгаков с ново издание у нас (ZIP 2.04 MB)

Ентусиаст“ публикува творбата, донесла световна известност на автора
02.04.2012
Book: Seven Days Alone

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ прибави още едно заглавие към колекцията от класически произведения Enthusiast Vintage- „Кучешко сърце“ от Михаил Булгаков. Руският автор пише повестта „Кучешко сърце“ през 1925 г., години преди романа си „Майстора и Маргарита“, но двете произведения често са поставяни редом едно до друго от критиката. Авторът не доживява отпечатването им, но по-късно неговите творби му носят световна известност.
Enthusiast publishing
press

Коафьорът на звездите Жоро Петков представя тенденциите при официалната прическа в луксозно издание (ZIP 1.96 MB)

Ентусиаст“ публикува албума „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“, плод на 10-годишния опит на фризьора
28.03.2012
Book: Hair Today. Step-by-Step with Georgi Petkov

В края на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува на българския книжен пазар първата книга на топ-коафьора Жоро Петков – „Косата днес. Стъпка по стъпка с Жоро Петков“. След 10 години, посветени на косата и нейната преобразяваща сила, Жоро Петков подарява на почитателите си своя първи албум със специална селекция от най-новите тенденции при прическите за официален случай. Луксозното издание е плод на дългогодишния опит на коафьора, автор на прическите на едни от най-запомнящите се корици на списания, видеоклипове и модни фотосесии. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за дамите, които искат да са стилни и впечатляващи.
Enthusiast publishing
press

„Избрани разкази“ от лауреата на Нобелова награда - Хайнрих Бьол (ZIP 612.11 KB)

 „Ентусиаст“ публикува второ заглавие в новата поредица, посветена на майсторите на късия разказ
27.03.2012
Book: Selected Short Stories by Heinrich Böll

В края на месец февруари издателство „Ентусиаст“ стартира нова поредица – Избрани разкази. Целта на проекта е да представи по оригинален начин на младите читатели класиците в нова светлина, различна от скучните представи за авторите, добити от текстовете, залегнали в учебните програми. Поредицата стартира с творби от Антон Павлович Чехов, а в края на март в колекцията от класици - майстори на късия разказ влиза втори сборник с избрани творби от немския писател Хайнрих Бьол. Книгата съдържа 18 от най-известните разкази на световноизвестния автор.
Enthusiast publishing
press

„Когато Господ беше заек“– роман за любовта във всичките ѝ форми (ZIP 1.27 MB)

Ентусиаст“ публикува дебютната книга на Сара Уинман, станала международна сензация
19.03.2012
Book: When God Was a Rabbit

В средата на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува у нас един от най-впечатляващите дебюти на световната литературна сцена - „Когато Господ беше заек“ от Сара Уинман. Въпреки че авторката започва да пише сравнително късно, литературните критици са убедени, че талантът ѝ е обречен на бляскаво бъдеще, а първата ѝ книга е един от най-вълнуващите и завладяващи съвременни романи. Малко след появата си книгата вече е продадена в над 20 страни, сред които Германия, САЩ, Италия, Испания, Франция, Китай, Индонезия, Финландия, Бразилия, Сърбия, Румъния, Турция и други.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg