press

Играта на шах като фон на човешките и междуличностните проблеми (ZIP 1.57 MB)

Ентусиаст“ издава последната и най-известна творба на Стефан Цвайг
04.02.2013
Book: Die Schachnovelle

В началото на февруари„Ентусиаст“ издава забележителната „Шахматна новела“ от Стефан Цвайг. Написана е между 1938–1941 г., докато авторът е в изгнание в Бразилия. Това е последната му и най-известна творба. Първото издание излиза на 7 декември 1942 г. в Буенос Айрес в много ограничен тираж – едва в 300 екземпляра. В Европа е издадена година по-късно първо в Стокхолм, а първият превод на английски език е в Ню Йорк. В Германия книгата излиза едва през 1974 г. в джобен формат с меки корици и веднага се превръща в бестселър. Продадени са над 1,2 млн. броя. 70 години по-късно е преведена на над 25 езика.
Enthusiast publishing
press

„Книга“ е първото име за „медия“ (ZIP 1.14 MB)

„Ентусиаст“ публикува единствената в България монография, посветена на книгата като средство за комуникация
21.12.2012
Book: Book as Media

В края на 2012 година „Ентусиаст“ издаде дългоочаквания труд на доц. д-р Милена Цветкова „Книгата като медия“ от поредицата Enthusiast Libris. В монографията си тя утвърждава пред широката общественост книгата първо като медия и след това като литературно произведение, полиграфичен продукт и библиотечен том. Доказва, че още през ХХ век сме извършили недопустимо свиване на понятието „книга“. И това е една от причините за днешните конфликти не само между старите и новите медии, а и между старото и новото поколение читатели. Доц. д-р Милена Цветкова е отговорила на редица заобикаляни, трудни и неудобни въпроси от сферата на книгите и четенето.
Enthusiast publishing
press

Скрити връзки, политически интриги и опасни тайни сред висшето общество на Венеция през XVI век (ZIP 1.3 MB)

„Ентусиаст“ издава дебютната книга на Саша Гулд – „Градът на тайните“
11.12.2012
Book: Cross My Heart

В навечерието на един от най-светлите християнски празници „Ентусиаст“ зарадва любителите на мистерии и тайни, силни чувства и страсти с новата си книга „Градът на тайните“. Първият роман на Саша Гулд излиза и на книжния пазар у нас. Авторката дълго време живее във Венеция,която я вдъхновява. Именно там Гулд пренася действието на своя роман. Историческата достоверност, с която е описана епохата, както и емоционалният стил на писателката правят „Градът на тайните“ едно запомнящо се произведение.
Enthusiast publishing
press

„Газпром“ - империята, която изнудва всички (ZIP 398.85 KB)

Ентусиаст“ публикува „Газпром. Зловещата империя“ от популярния разследващ журналист Юрген Рот
06.12.2012
Book: Gazprom - the Sombre Empire

Поредното интригуващо заглавие,с което издателство „Ентусиаст“ зарадва своите читатели за XXXI панаирна книгата e документалният трилър от разследващия журналист Юрген Рот – „Газпром. Зловещата империя“. Авторът, който предизвика огромен интерес в България с книгата си „Новите български демони“, изобличавайки емблематични фигури от политическия и икономически живот у нас и обвързаността между висшите етажи на властта и престъпния свят, в новата си книга изважда на светло шокиращи факти за безкрупулни манипулации и измами,с които се лъжат потребителите и се изнудват цели държави. „Газпром“ е третата книга на Рот,която излиза в България. Творбата е написана в документално-публицистичен стил на базата на дългогодишни изследвания и разкрития, направени от автора, чиито твърдения и заключения се основават на достоверна информация, получена от документи или надеждни източници. Книгата е интигуваща и въпреки многобройните имена, събития и факти се чете леко,като криминале. По тази причина критиците я наричат „документален трилър за „Газпром“. В нея авторът с ясни и обосновани тези развенчава мита за „нормалния енергиен концерн“.
Enthusiast publishing
press

17 вкусни рецепти за вашата коледна приказка (ZIP 2.59 MB)

Ентусиаст“ издава „Малка книжка за Коледа“ с оригинални и вкусни рецепти за незабравим празник
04.12.2012
Book: Christmas Book

Като специален акцент за традиционния панаир на книгата „Ентусиаст“ издава„Малка книжка за Коледа“от Ирина Катеринска. Авторката и съпругът ѝ Димитър превръщат своето хоби в книжка, която докосва всички сетива. Димитър е фотограф, а Ирина обожава да пече сладкиши. По професия тя е журналист и думите са другата ѝ страст, която с годините става все по силна. Никога не се уморява да търси пълнокръвни изречения, защото вярва, че думите предлагат безброй много интересни комбинации, които само чакат да бъдат намерени. Както и вкусните ястия. Смесването, разбъркването, топенето на шоколад и карамел, опияняването на сушени плодове, поръсването на пармезан върху домашно приготвена паста и месенето на хляб са занимания, които носят не по-малко удоволствие от добре написаните текстове.
Enthusiast publishing
press

Вълнуващото приключение на баща и син, готови заедно да завладеят света (ZIP 1.02 MB)

Ентусиаст“ публикува единствената книга на Роалд Дал, в която са описани негови лични преживявания и опит
27.11.2012
Book: Danny the Champion of the World

С наближаването на коледните и новогодишните празници издателство „Ентусиаст“ зарадва малките почитатели на Роалд Дал с още едно заглавие от поредицата за деца на световноизвестния писател – „Дани – шампион на света“. По традиция и това издание излиза у нас с оригиналната корица и илюстрациите на любимия художник на Разказвач №1 – Куентин БлейкПрез 1989 г. книгата е филмирана за „Thames Television“. Лентата е на режисьора Гавин Милър, а в главните роли са носителят на „Оскар“ Джеръми Айрънс и синът му Самюъл Айрънс, които пресъздават образите на Дани и неговия баща. Специално за злодея Виктор Хейзъл през 2005 година „Warner Bros“ издават документален филм, наречен „Dany end Dirty Dog“. Той включвa интервюта с Роалд Дал, Джеръми Айрънс и Роби Колтрейн, който се изявява като лошия герой в телевизионния вариант.„Дани – шампион на света“ е единствената книга на автора, в която са описани негови лични преживявания и опит.
Enthusiast publishing
press

Марин Бончев събра „Великите тенори на България“ в книга (ZIP 1.36 MB)

„Ентусиаст“ публикува новата книга на първия международноизвестен български контратенор
29.05.2012
Book: The Great Tenors

В края на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува новата книга на музикалния журналист и контратенор Марин Бончев – „Великите тенори на България“. Изданието разказва за професионалното развитие и музикалната кариера на едни от най-известните български оперни певци, покорили не само българската, но и световната сцена. Разбира се, в книгата са поместени само една част от великите имена на българското оперно изкуство, защото, за да се постигне пълнота при тяхното разглеждане, ще е нужно многотомно издание. Някой от тях са направили кариера в България и са се развивали единствено в родината, други са пели у дома, а трети са придобили международна слава и са дали своя принос в развитието и извисяването на театри като Ла Скала, Гранд опера, Щатсопер – Виена, „Ковънт Гардън“. Тенорите, подбрани в книгата, са своеобразна история на оперния театър у нас от неговото раждане до днешния му апогей.
Enthusiast publishing
press

Роалд Дал измислил историята за Големия дружелюбен великан за своите собствени деца (ZIP 731.24 KB)

Ентусиаст“ публикува една от най-известните истории за деца на Разказвач №1 в света
21.05.2012
Book: BFG

В средата на месец май издателство „Ентусиаст“ прибавя още едно заглавие към поредицата с истории за деца от световноизвестния писател Роалд Дал – „ГДВ“. Изданието е с оригиналната корица и илюстрациите на любимия художник на Разказвач №1 в света - Куентин Блейк. „ГДВ“ е издадена за първи път през 1982 г. През 1985 г. получава Немската награда за юношеска литература. Едноименният филм по книгата е излъчен за първи път на Коледа през 1989 г. по ITV1. Главният герой е озвучен от актьора Дейвид Джейсън, а Софи – от Аманда Рут. През септември 2011 г.Dream Works обявяват, че са взели филмовите права за книгата. Продуценти на новата лента са Катлийн Кенеди и Франк Маршал, а сценарист е Мелиса Матисън. Историята по „ГДВ“ е поставяна и на театралната сцена.
Enthusiast publishing
press

Николай Стоянов представи новата си книга „Случаят „Ванга“ (ZIP 1.72 MB)

Специално участие в събитието взе писателят Антон Дончев
15.05.2012
Book: The Vanga Case

София, 14 май 2012 г.Вчера в Народния театър „Иван Вазов“ писателят Николай Стоянов представи книгата си „Случаят „Ванга“, издание на „Ентусиаст“, посветена на известната по цял свят петричка пророчица Ванга. Специално участие по време на официалната част на премиерата взе академик Антон Дончев. В книгата авторът Николай Стоянов, родственик на Ванга по бащина линия, който е имал възможност да я наблюдава отблизо над 20 години, е събрал своите и семейни спомени за пророчицата от дете до около 70-те години на XX век.
Enthusiast publishing
press

Готови ли сте за истинско усещане за страх! (ZIP 1.02 MB)

„Ентусиаст“ публикува бестселъра „Бялата врана“, завладял милиони тийнейджъри по света
08.05.2012
Book: The White Crow

В началото на месец май издателство „Ентусиаст“ публикува още едно заглавие в поредицата Enthusiast Teen’s Books– „Бялата врана“ от Маркъс Седжуик. Още с появата си книгата се превръща в тотален бестселър, развълнувал милиони тийнейджъри по света. „Бялата врана“ е спиращ дъха готически трилър, който не може да остане неоценен от почитателите на истинския хорър. Историята е разтърсваща, примесена с противоречиви теми, шокиращи сцени, неочаквани събития, които провокират читателя да поставя под съмнение възгледите си. Същевременно това е разказ за самотата, за любовта, за приятелството, за вярата, за всичко онова, което ценим.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg