press

В гнездото на усойници Версай, една кралица е обречена още с влизането си в него (ZIP 1007.39 KB)

Романът на Стефан Цвайг „Мария-Антоанета“ рисува портрет на последната френска кралица с психологическа наблюдателност
24.04.2013
Book: Mariе Antoinette

В поредицата си Vintageиздателство „Ентусиаст“ ни среща отново със Стефан Цвайг и романа „Мария-Антоанета, написан през 1932 г. и известен като една от най-добрите биографични творби. Не случайно, само 6 години след публикуването му, през 1938 г., той е филмиран от Метро Голдуин Майер. 
Enthusiast publishing
press

Да откриеш истинското си семейство на чаша чай (ZIP 505.28 KB)

Романът на Хана Тъниклиф „С дъх на чаени листа“ съчетава сладките удоволствия на френската кухня и екзотичните аромати и картини на Китай
24.04.2013
Book: The Color of Tea

За дебютния си роман „С дъх на чаени листа Хана Тъниклиф признава, че прилича на „отглеждането на дете – храниш го, тревожиш се за него, но накрая го пускаш по света с надеждата, че ще му се случи най-доброто“. Тази книга за простите истини на живота ни кара да отделим време за насладата и оценяването на всеки отделен миг като източната чаена церемония, която предлага радост с всяка изпита глътка чай.
 
Enthusiast publishing
press

Черно-бялото разбиране за добро и лошо срещу истинските цветове на живеенето (ZIP 1.48 MB)

Романът на Джени Баум „Ти срещу мен“ кара любовта и насилието да кръстосат шпаги
 
08.04.2013
Book: You Against Me

В центъра на новата книга на Джени Даунам е една много провокативна история за силата да направиш правилния избор и да платиш цената за него.  За главните герои Майки и Ели няма лесни решения, разкъсвани между лоялността към семейството и желанията на сърцата им,  те неизбежно ще наранят близките си. Майки се бори с всички сили за семейството си, но баща му не живее с тях, а майка му е алкохоличка, която прекарва голяма част от времето затворена в стаята си. И Майки е този, който носи отговорността за двете си сестри – малката Холи и петнадесетгодишната Карин. Когато Карин споделя, че е изнасилена на едно парти от по-голямо момче, Майки започва да търси справедливост, дори с цената на физическа разправа. 
Enthusiast publishing
press

Най-откровената книга за мафията (ZIP 299.66 KB)

„Ентусиаст“ публикува историята на организираната престъпност в САЩ, разкрита за първи път от Жан-Мишел Шарлие и Жан Марсили
27.03.2013
Book: The Criminal Syndicate

Издателство „Ентусиаст“ издаде впечатляващия труд на разследващите журналисти Жан-Мишел Шарлие и Жан Марсили – „Синдикатът на престъпниците“. Авторите разкриват всичко за зараждането на мафията, нейните водачи, техните странности и жестокости, утвърждаването на престъпната ѝ власт и неумолимите закони, по които действа. „Няма нищо тайно, което да не стане явно“– хронологично и задълбочено книгата ни превежда през драматични и кървави събития, белязали американските възходи и падения през XX век. Ал Капоне, Лъки Лучиано, Франк Костело... и мнозина други легендарни герои от киното и литературата тук са разкрити с истинската им, различна светлина!
Enthusiast publishing
press

23 вкусни рецепти от цял свят, подходящи за пълно празнично меню за Великден (ZIP 4.66 MB)

„Ентусиаст“ издава „Малка книжка за Великден“ от Ирина Катеринска
19.03.2013
Book: Easter Book

След успеха на първата кулинарна книга на Ирина Катеринска за Коледа, издателство „Ентусиаст“ публикува „Малка книжка за Великден“. Авторката и нейният съпруг Димитър продължават да доказват, че са един чудесен тандем в своите кулинарни пътешествия. По професия тя е журналист и освен кулинарията, другата ѝ страст са думите, а Димитър е фотограф.Преди две години двамата предприемат кратко великденско пътешествие по време на което с удоволствие се потапят в характерните аромати и вкусове на Италия, Англия, Франция и Германия. Тази година те поемат на друго пътешествие и както винаги имат желание да го споделят с колкото се може повече хора. Всичко започва в кухнята на Ирина, където има десетки килограми брашно, захар, яйца и масло, леят се литри прясно мляко, танцуват свежи пролетни зеленчуци и сладки сушени плодове, а агнешкото има аромат на мента.
Enthusiast publishing
press

„Билбао – Ню Йорк – Билбао“ – вълнуващо пътешествие в загадъчния свят на баските (ZIP 7.94 MB)

„Ентусиастпубликува дебютния роман на Кирмен Урибе, спечелил редица престижни награди 
06.03.2013
Book: Bilbao - New York - Bilbao

В началото на март издателство „Ентусиаст“ публикува първия роман на Кирмен Урибе, един от най-ярките новатори на съвременната литература в Испания – „Билбао – Ню Йорк – Билбао“. Това е книга за пътуването на автора, от Билбао до Ню Йорк, време, в което той разсъждава и разказва за семейството си и родната баска страна. Въпреки, че историята в  „Билбао – Ню Йорк – Билбао“ е доста лична, тази книга ни запознава с Баските – една от малкото до сега нерешени големи загадки на Европа. Кои са те? Откъде са дошли? Защо езикът, който говорят, толкова се отличава от всички останали езици на народите по света? Въпросите са много, малко са достоверните отговори както и чистокръвните баски.
Enthusiast publishing
press

Разтърсваща женска изповед с неочакван край (ZIP 3.73 MB)

Романът на Сара Ратаро „Да се възползвам всякак от теб“ разчупва стереотипите и предлага различен поглед към любовта и изневярата
06.03.2013
Book: Whatever Use I Make of You

В началото на март издателство „Ентусиаст“публикува романа на Сара Ратаро „Да се възползвам всякак от теб“, който стартира с 20 000 продадени бройки за една седмица в Италия. Това е книга, която се чете на един дъх. Откровена женска изповед за живота, изневярата и безвъзвратно изгубеното време. Романът на Сара Ратаро разчупва стандартите и ни предлага различен поглед за любовта и отношенията между мъжете и жените, като ни оставя в размисъл за живота, който водим и изборите, пред които сме изправени.В „Да се възползвам всякак от теб“ Сара Ратаро се отъждествява със своята героиня, жена, която опитва да преосмисли живота си, без да може да признае грешките си пред своя съпруг.
Enthusiast publishing
press

В мегатрилъра „В клопката на вуду“ нищо не е каквото изглежда (ZIP 1.3 MB)

„Ентусиаст“ публикува най-доброто криминале на годината от Ник Стоун
20.02.2013
Book: Voodoo Eyes

В края на февруари издателство „Ентусиаст“ публикува за първи път на книжния пазар у нас мегатрилъра „В клопката на вуду“ от Ник Стоун. Книгата се състои от две части, чието действие се развива съответно в Маями и Куба през 2008 година, по време на избирането на Барак Обама за президент. Авторът не само изгражда заплетена криминална история с множество изненади, но вплита и реални исторически събития и малко известни факти от отношенията между Куба и САЩ. Среща ни с герои, много от които имат тъмно минало и собствени тайни цели. Непрекъснато се случва нещо неочаквано, действието върви бързо, описанията на Маями, Хавана и провинциална Куба са представени много увлекателно, придружени от случки от миналото (голяма част от тях са свързани с нелегални организации, черния пазар на стоки в Куба, кубинската тайна полиция и др.).
Enthusiast publishing
press

„Косата днес 02“ показва новите тенденции в прическите както за дамите със стил, така и за мъжете с характер (ZIP 10.88 MB)

„Ентусиаст“ и топкоафьорът Жоро Петков представят второто издание на албума за специални случаи „Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков“
19.02.2013
Book: Hair Today 02. Step-by-Step with Georgi Petkov

След успеха на първата книга на Жоро Петков „Косата днес“, плод на 10-годишния опит на фризьора,представящ най-новите тенденции при прическите за официални случаи, издателство „Ентусиаст“ публикува второ издание на луксозния албум. Една година след началото на проекта, коафьорът се завръща с още по-високи критерии към себе си и към екипа от професионалисти, с който създава новите тенденции в косите, подсилвайки авторския си почерк и стил. Луксозното издание ни разхожда из деситилетията с най-емблематичните за своето време модни икони, вълните от 40-те, бъдещето в естетиката на азиатското изкуство и изумителното разнообразие в мъжките прически. Книгата е предназначена както за фризьори, които искат да надградят уменията си, така и за всички читатели, представяйки им нови и различни идеи как да изразят себе си.
Enthusiast publishing
press

История за любовта отвъд живота развълнува тийнейджърите у нас (ZIP 1.07 MB)

„Ентусиаст“ публикува втория  роман „Силата на любовта“ от хитовата поредица за тийнейджъри на Елизабет Чандлър
13.02.2013
Book: The Power of Love

След успеха на първия роман от авторката издателство „Ентусиаст“ добавя към поредицата Enthusiast Teen’s Books – Различните книги за тийнейджъри,второто заглавие – „Силата на любовта“. „Целуната от ангел“се радва на успех сред тийнейджърите у нас, които очакват да разберат продължението на историята. Втората част е смесица от мистерия, трилър, съспенс и романс с паранормални елементи – ангелите.Романът разглежда всички теми, които вълнуват подрастващите: любовта, приятелството, предателството, семейството и взаимоотношенията с родителите, доверието, закрилата, мечтите, смъртта и животът след нея.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg