press

Дамски гамбит, който принася в жертва удоволствията на тялото, но е напът да погуби душите (ZIP 404.89 KB)

Има някои семейни тайни, които е по-добре да останат неразкрити…
19.07.2013
Book: Seven Days Alone

Изминала е година и половина от завръщането на приятелките от пилигримския поход в бестселъра на Моника Пец „Дамски вторници“. Какво се е случило с тях? Юдит работи като сервитьорка и се чувства спокойна; Ева е отслабнала и работи в болница, вече не бди така самоотвержено над семейството си; Каролине и Филип са разделени, а Кики и Макс живеят заедно и имат дъщеря; Естел е все така чаровна и остроумна. 
Enthusiast publishing
press

Ако историята беше танц, „Разказвачът от Маракеш“ притежава неподозирана грация (ZIP 697.92 KB)

„Философията“ на разказвачеството отваря вратата към Африка, където всеки ден е Пътуванена ума, а Пътуването е истинският дом с широко отворени врати към целия свят
17.07.2013
Book: The Storyteller of Marrakesh

Очарован от централното място, което заема устното слово в традиционните култури на арабските народи, Джойдийп Рой-Батачаря развива до съвършенство темата за разказвачеството в омагьосания свят на романа му „Разказвачът от Маракеш“. Авторът е откритие за българския читател и предлага гледната точка на един различен и малко познат свят към усилието да се справим с изместването на ключовия модел от култура на задълбоченото знание към информационната култура, доминирана от Интернет, също както преди 2500 години е съществувало изместване от устното слово към писменото. Водещата нишка за Джойдийп Рой-Батачаря е, че всички цивилизации са започнали с устна култура, а мюсюлманските страни са сред последните бастиони, където са оцелели фрагменти от устното слово, запазени от традиционните разказвачи в Маракеш, Фес, Тимбукту, Дамаск, Анатолия, Кандахар, Табриз и Самарканд. 
Enthusiast publishing
press

Находчива хлапачка, влюбена в приключенията и мистериите спира обира на века (ZIP 1.28 MB)

Лорън Чайлд връща въображението и забавата в света на децата и ги подканва да се хвърлят „надолу с главата“ в духа на най-добрите детективски романи за деца. 
27.06.2013
Book: Ruby Redfort. Look into My Eyes

Издателство „Ентусиаст“ ни среща с издателския феномен Лорън Чайлд и книгата ѝ „Руби Редфорт. Погледни ме в очите“, поставила начало на поредица, която създава един от най-любимите детски образи в британската литература.
 
Героинята ѝ Руби Редфорт е едва двегодишна, когато вижда как крадат кучето на съседа, но никой не обръща внимание на опитите ѝ да съобщи за престъплението. Тогава малката Руби решава да се усъвършенства, докато не стане истински детектив. На седем създава криптиращ код, който затруднява и най-големите специалисти. Сега е на тринайсет и нищо в квартала не може да убегне от бдителния ѝ поглед.
 
Enthusiast publishing
press

Забавно за Париж, омагьосващо за любовта и вкусно като разтопен шоколад (ZIP 914.88 KB)

Никола Баро ни поднася един от най-очарователните любовни романи, пълен с житейски мъдрости за лудостта на любовта и за всичко, което сме готови да направим, за да я последваме. 
27.06.2013
Book: The Woman of My Dreams

Майсторът на „любовния специалитет“ Никола Баро стана световно известен с книгата си „Една женска усмивка”, която за кратко време се изчерпа в България. Издателство „Ентусиаст“ ви среща с новата му книга „Жената на моя живот“.
Бърза разходка в Париж през великолепни естетически гледки, неповторимия бохемски дух на града и артистичния му живот е вълнуващия фон, на който се развива историята в „Жената на моя живот“ - философска и сюрреалистична притча за лудостта на любовта. 
Enthusiast publishing
press

Максим Бехар събра български и световнoизвестни личности в книга и на живо (ZIP 5.84 MB)

Мария Гроздева, Ники Кънчев, Бойко Василев, Георги Мамалев, Соломон Паси са само част от участниците в последната книга на PR експерта „Поколението F“, които присъстваха на официалното представяне в книжарница Greenwich.
 
27.06.2013
Book: Generation F

11 юни 2013 г., София. Максим Бехар, журналист и PR експерт, представи официално снощи последната си книга „Поколението F, или кой управлява света”, издадена от „Ентусиаст “.
 
„Поколението F“ е третата книга на Максим Бехар след „111 правила във Facebook“ и  „Вторичен инстинкт“.
 
„Тази книга е само едно мнение, един дълъг „пост“ на стената на която и да е социална медия за това, което се случва всеки ден край нас“, сподели авторът. „Изключително щастлив съм да събера хора с толкова различни таланти и професии на едно място“, допълни той. 
Enthusiast publishing
press

Максим Бехар събира български и световнoизвестни личности в книга (ZIP 1.72 MB)

Пол Холмс, Антон Дончев,Мартин Карбовски, Йълдъз Ибрахимова, Мария Гроздева са само част от знаменитостите, взели участие в последната книга на PR експерта „Поколението F“
 
27.06.2013
Book: Generation F

5 юни 2013 г., София.Известният български PR експерт Максим Бехар представя най-новата си книга „Поколението F, или кой управлява света“. Тя е издадена от „Ентусиаст“ и е първата книга, която ще се разпространява онлайн още в деня на представянето й. 
 
Enthusiast publishing
press

Човекът е незначителна прашинка в един демоничен свят, неразбираем за човешкия разум (ZIP 770.94 KB)

След изключителния успех на „Некрономикон“ от Х.Ф.Лъвкрафт, издателство„Ентусиаст“ отново радвалюбителите на хорър-фантастика и членовете на клуба „Лъвкрафт“ с книгата „Планините на безумието“.Учителят на Стивън Кинг е всепризнат за властелин на ужаса, а сборникът „Планините на безумието” излиза за първи път на български език. Световната критика оценява „Планините на безумието“катонай-добрата творба на Лъвкраф, коятопредставлява съчетание от научни факти и художествена измислица, от сайънс фикшън и космически ужас, и ни кара да погледнем по друг начин на загадката, наречена „смърт“. 
27.06.2013
Book: At the Mountain of Madness

Enthusiast publishing
press

Зъл ум свири по струните на престъплението с виртуозността на Паганини (ZIP 537.51 KB)

Ларш Кеплер поставя отново шведския криминален роман на водещо място в света
27.06.2013
Book: The Paganini Contract

С романа си „Договорът „Паганини“ Ларш Кеплер потвърждава световния успех на „Хипнотизаторът“, който го превърна в знаменитост, преведена на повече от 30 езика. Тази наелектризирана психологическа драма е истински „трамплин за отскок“ към следващата заплетена детективска работа на главния герой в двата романа, детектив Юна Лина. Тя ще кара сърцето на читателя да „тиктака” от напрежение и нарежда „Договорът „Паганини“ на върха на всички класации за криминални романи в Скандинавия и в Европа. В момента романът се филмира в Швеция и световната му премиера се очаква в началото на 2015 г.
Enthusiast publishing
press

Безсилието на човешките планове пред хвърлените зарове на съдбата създава една от най-великите кралици в историята (ZIP 1.51 MB)

Романът на Кристофър Гортнър „Обетът на кралицата“ ни пренася в бурното изковаване на една нация от волята на жена, помитана от събития и предизвикала немалко от тях
21.05.2013
Book: The Queen's Vow: A Novel of Isabella of Castile

След големият успех на „Тайната на Тюдорите“ и „Признанията на Катерина Медичи“, новият исторически роман на Кристофър Гортнър разкрива една изключително интересна, но сравнително слабо позната в България кралица – Исабел І Кастилска. Авторът доказва отново, че притежава дарбата да влиза дълбоко в главата на царствените си героини и разравя спомените на кралицата Исабел за зората на живота ѝ, когато никой не вярвал, че ѝ е отредено да постигне величие. Но плановете на Бог за нея са тя да се превърне от най-обикновена пионка за изгоден брак в една от най-прочутите кралици в историята, смела владетелка, коятозаедно със съпруга си Фернандо прогонва маврите и обединява Испания. 
Enthusiast publishing
press

„Денят започва с фантастика“. Водещи Георги Ангелов, Георги Илиев и издателство „Ентусиаст“ (ZIP 2.17 MB)

Българските „галактически стопаджии“ подлагат на изпитание стабилността на света в сборника фантастични разкази „Скакалци в програмата“
29.04.2013
Book: Grasshoppers in the Program

Скакалецът е древен символ на астралното пътуване, той има способността да скача през времето и пространството, където съществуват истинските тайни за живота. И може да скача само напред – никога встрани или назад. Така че, когато се появи, значи сте стъпили на правилния път, той е предвестник на добри новини за цялата общност. Това е точната характеристика на сборника фантастични разкази „Скакалец в програмата, съвместен проект на „Денят започва с култура (БНТ), провел конкурса за фантастичен разказ и издателство „Ентусиаст.В конкурса взеха участие над 40 автори, от които са включени само 24 разказа.
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg