press

Един чудесен ден. Едно ужасно престъпление (ZIP 2.3 MB)

Един чудесен ден. Едно ужасно престъпление
24.02.2014
Book: Afterwards

В края на февруари „Ентусиаст“ публикува втори роман от авторката на бестселъра „Сестра“  Розамънд Лъптън –„После“. Дебютният роман на Лъптън „Сестра“, който „Ентусиаст“ издаде през 2011 г., получава изключително ласкави отзиви от литературните критици. Още с излизането си той намира място в престижната класация на редакторите на в. „Ню Йорк Таймс“. Оглавява и класациите за книги в редица европейски страни. Вторият роман на авторката „После“ има още по-голям международен успех. Той заема престижното второ място за художествена литература за 2011 г. в Амазон Великобритания. Книгата е на втора позиция и в класацията за бестселъри за 2011 г. на в. „Сънди Таймс“. През април 2012 г. тя е публикувана в САЩ и веднага се превръща в Избор на редакторите в Амазон, където е обявена за най-добра книга за 2012 г. През същата година влиза и в класацията на най-продаваните книги на „Пъблишърс Уикли“, а в. „Сиатъл Таймс“ я обявява за една от най-добрите съспенс книги на 2012 г. 
Enthusiast publishing
press

Знанието е сила, а силата може да убива (ZIP 1.39 MB)

„Ентусиаст“ публикува световния бестселър „Изчезналата библиотека“ от А. М. Дийн
17.02.2014
Book: The Lost Library

В средата на месец февруари издателство „Ентусиаст“ зарадва почитателите на истински добрия трилър с „Изчезналата библиотека“ от А. М. Дийн. Още с появата си прeз 2012 г. книгата се превръща в световен бестселър и е посрещната с голям интерес в над 16 страни. През март 2013 г. тя е в Топ 10 на „Амазон“ в раздела за художествена литература, както и №5 в класацията за трилъри, а в тази за съспенс заема престижното първо място. „Изчезналата библиотека“ е криминален роман, посветен на съдбата на прочутата Александрийска библиотека, мистеризоно заличена от страниците на историята по твърде загадъчен начин. Задълбочените познания на автора А. М. Дийн в областта на древните култури, както и интересът към конспирации, го вдъхновяват да създава напрегнати и завладяващи художествени сюжети. Литературните критици определят стила му като близък до този на Глен Купър. 
Enthusiast publishing
press

Край на монотонното мислене! Най-хубавото предстои! (ZIP 1.83 MB)

„Ентусиаст“ публикува книгата, която промени милиони съдби по света „Книга за възможностите“ от Алберт Либерман
10.02.2014
Book: The Book of Possibilities. 75 Ways to Get Over the Momentum and to Change Your Life

Искате ли да излезете от инерцията на сивото ежедневие, от потискащата монотонност на живота, да промените себе си и съдбата си в по-добра посока? Тази книга е точно за вас! Тя е за тези, които вярват, че нищо не е предрешено и че най-хубавото предстои. Както и за тези, които не вярват в това. „Книга за възможностите“, издание на „Ентусиаст“, предлага 75 начина да постигнем мечтите си. В нея авторът Алберт Либерман разказва интересни притчи и истински истории – така споделя своя дългогодишен опит и знания с читателите как да опознаят себе си, да разтворят ума и съзнанието си за нови хоризонти. Специализирал се в областта на психологията и духовните практики, Либерман е сред най-продаваните автори на популярна психология в Испания. Критиците сравняват стила му с този на Хорхе Букай, а посланията на неговите притчи са позитивни и най-важното – вдъхновяващи. 
Enthusiast publishing
press

„Почти мъртъв“ - един различен поглед към хаоса в Близкия изток (ZIP 1.67 MB)

„Ентусиаст“ публикува провокативния криминален роман на израелския писател Асаф Гаврон
03.02.2014
Book: Almost Dead

В началото на месец февруари „Ентусиаст“ издава „Почти мъртъв“ – съвременен роман за живота в Израел по времето на Втората интифада. Младият израелски автор Асаф Гаврон предлага по-различен поглед на самоубийствените атентати в Палестина. Романът повдига много неудобни въпроси за лудостта и хаоса, царящи днес в Близкия изток. „Почти мъртъв” е завладяващ трилър с нюанси на трагикомедия, в който Гаврон засяга сериозни теми от израелската действителност, като живота под окупация, страха от непрекъснати терористични атаки и разбира се, последиците от тях.
Enthusiast publishing
press

Георги Илиев: Наздраве! Давайте бързо, че няма да е задълго! (ZIP 3.09 MB)

„Ентусиаст“ публикува дългоочакваното продължение на криминалната сага „Живей бързо“ от Надя Чолакова– „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“
 
28.01.2014
Book: Live Fast 4. Blood for Cocaine

Книгата разкрива тайните на подземните босове. Животът на най-скандалните гангстери в държавата е показан отблизо, като под лупа. Всички истории са автентични и разказани от десетки свидетели. Материалите са събирани близо три години и включват всички възможни гледни точки. На фокус са наркобизнесът, мутрите и политиците. Дълго укривани връзки между тях лъсват за първи път. Надя Чолакова прави сензационни разкрития за умишлено засекретени афери с кокаин за милиарди. Истории за наркобарони и трафиканти на дрога, които често завършват с куршуми, мистериозно  изчезнали и коварни предателства. Истини за неразкрити убийства и престъпления се осветяват за първи път.
 
Enthusiast publishing
press

Любомир Левчев: „Думите ми свършват. Историята – не.“ (ZIP 1.92 MB)

 „Ентусиаст“ публикува романа „Убий Българина!“ за първи път със снимки от личния архив на автора 
20.01.2014
Book: „Kill the Bulgarian!“

В края на януари „Ентусиаст“ публикува ново издание на автобиографичния роман на големия български поет и писател Любомир Левчев. През годините интересът към романите от спомени на Левчев не стихва и те претърпяват няколко преиздания. В настоящото за първи път са включени и снимки от личния архив на автора. „Убий Българина!“ е първата част от пъстрата мозайка от събития на един динамичен, изпълнен с превратности и срещи с незабравими личности живот. През февруари 2014 г. на книжния пазар ще излезе ново издание и на „Ти си следващият“. Заедно с романа „Панихида за мъртвото време“, който „Ентусиаст“ публикува през 2011 г., трите книги събират спомените, житейската история и най-запомнящите се преживявания на Любомир Левчев.  
Enthusiast publishing
press

„Ледено сърце“: завладяващ исторически роман за най-тъмните кътчета на венецианското общество (ZIP 1.52 MB)

„Ентусиаст“ издава продължението на „Градът на тайните“от Саша Гулд
14.01.2014
Book: Heart of Glass

След успеха на дебютния роман на Саша Гулд „Градът на тайните“ в средата на януари издателство „Ентусиаст“ публикува неговото дългоочаквано продължение – „Ледено сърце“. Почитателите на историческите романи ще бъдат изкушени от заплетения криминален сюжет и вълнуващата любовна история. Саша Гулд се влюбва във Венеция „от пръв поглед“ още като дете и превръща нейните лабиринти от малки улички, бляскави дворци и потайни площади в истинска театрална сцена за мистерии, предателстваи тайни заговори. И двата романа – „Градът на тайните“ и „Ледено сърце“ пресъздават венецианския живот и разкриват най-тъмните страни на висшето общество през XVI век. Саша Гулд забърква очарователен сюжет, в който се преплитат исторически факти и описания, заговори, измяна и, разбира се, любов. Вълнуващото продължение на историята от първата книга, „Ледено сърце“ обещава да държи читателите в напрежение до последната си страница. 
Enthusiast publishing
press

„Български традиционни празници и обичаи“ - енциклопедия на празничния календар на българите (ZIP 840.78 KB)

 „Ентусиаст“ издава книга за историята и смисъла на народните традиции
12/2010
Book: Bulgarian traditional holidays and customs

В навечерието на Коледа издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Български традиционни празници и обичаи“ от д-р Валентина Шарланова. Изданието представя празниците и обичаите, свързани с тях, практикувани от българите  от цялата етнична територия – както общоизвестните, така и тези, които са били познати и записани в отделен регион на страната ни. В книгата са събрани освен любопитни факти за всеки празник и обичай, информация за това как са се празнували в миналото, а и днес, и фотографии, което я превръща в изключително ценна за всеки български дом. За това ни разказва в книгата си д-р Валентина Шарланова – етнограф, ерудиран познавач на българската традиционна култура. Авторката ни предлага увлекателен и синтезиран очерк на обичаите, свързани с традиционния празничен календар на българите. 
Enthusiast publishing
press

Нова забавна история за истинското приятелство от автора на Пук и Чук (ZIP 2.34 MB)

Ентусиаст“ публикува „Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона“ от Турбьорн Егнер
17.12.2013
Book: Climbing Mouse and the Other Animals in the Hunchback Wood

В навечерието на Коледа издателство „Ентусиаст“ прави чудесен подарък на своите малки читатели. След любимата книжка на много поколения „Пук и Чук“ и „Хора и разбойници в Кардамоновия град“ на българския книжен пазар излиза трета книга от норвежкия писател Турбьорн Егнер – „Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона“. Книгата е част от поредицата Enthusiast Children’s Books и отново е с оригиналната корица и илюстрации на автора. В нея са поместени и специално създадените за историята песни. Със своя възпитателен характер „Мишока Катерач и другите животни в Гората на склона“ е призив да се търси онова, което обединява и изгражда доверието както между деца и възрастни, така и между различните хора и народи. Историята в книгата, любима на норвежките деца, се играе на всички скандинавски театрални сцени, където жъне голям успех. 
Enthusiast publishing
press

Да се „разболееш“ от любов (ZIP 1.44 MB)

„Ентусиаст“ издава дългоочакваното продължение на бестселъра „Делириум” – „Пандемониум“
10.12.2013
Book: Pandemonium

За радост на феновете „Ентусиаст“ издава втората част от трилогията на Лорън Оливър – „Пандемониум“. Поредицата вече е  международна сензация сред младите читатели. Само за година първата книга – „Делириум“ се нареди сред най-успешните романи за подрастващи в света. През 2011 година той е обявен от „Амазон“ за най-добър роман за тийнейджъри, по който е заснет и филм.За втората му част – „Пандемониум“, която отново излизав поредицата Enthusiast Teen’s Books, феновете са единодушни, че е невероятно продължение, което ни подготвя за големия финал в „Реквием“. 
Enthusiast publishing
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg