Online Bookstore
Title:Бретонско злато
Author: Jean-Luc Bannalec
Translated by:Vanya Peneva
Cover design by:Anna Georgieva
ISBN:978-619-164-224-3
Pages:356 pages
Cover:Paperback
Size:14 x 21 cm
Price:16,00 lv.
Най-личният случай на комисар Дюпен сред бретонските солници
 
Аромат на виолетки, смесен с мириса на тежка глинена почва, сол и йод, се носи из въздуха над Бялата страна – това са живописните естествени солници, покрили полуостров Геранд. Комисарят Дюпен се наслаждава на спокойствието и тишината на величествената природа и на великолепието на „бялото злато”, когато отекват първите изстрели. Никога досега той не е бил в такава непосредствена опасност.

По молба на своя приятелка – журналистката Лилу Бревал – комисарят се е заел да издирва тук някакви видени от нея мистериозни бидони, когато внезапно се оказва мишена на невидим убиец. Малко по-късно Лилу изчезва безследно. Случаят е поет от Силвен Розе, комисарка от местния департамент, а на Дюпен му е възложено да й помага.

Какво се случва в солниците, току пред очите им? Дюпен и Розе трескаво търсят улики и проверяват алибита, разследват конфликти на интереси и лични вражди сред живописния залив Морбиан и великолепните му солници. И докато безуспешно издирват Лилу Бревал, намират местния мастит собственик на солници мъртъв в гаража му. Един изстрел в дясното слепоочие преобръща всички версии.
 
Увлекателна поредица, доставяща истинско удоволствие, която с всяка следваща книга става по-добра.
Грация
 
Прочетем ли книгата, веднага ще ни се прииска да отидем на Атлантическото крайбрежие в северната част на Франция и там да вкусим деликатесите, които опитва и Дюпен.
Нойе Люцернер Цайтунг
MEDIA FOR: Бретонско злато

Бретонско злато
Бретонско злато
MORE FROM THIS AUTHOR:

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Enthusiast | All rights reserved | www.enthusiast.bg