Коледа е - нека си пожелаем още хубави книги!

За втора поредна година издателство „Ентусиаст“ ще вземе участие в Софийския международен панаир на книгата, чието XXX издание ще се проведе традиционно в Националния дворец на културата между 6-11 декември 2011 г. След успешното първо участие на издателството на Коледния панаир на книгата през миналата година, сега „Ентусиаст“ отново ще изненада посетителите с оригинален дизайн на своя щанд №82, който ще бъде разположен на ет. 3, срещу ескалатора. Издателството е подготвило за читателите много нови книги, интересни литературни събития, подаръци и коледни отстъпки.
 
Тази година „Ентусиаст“ ще се включи и в литературната програма, организирана от Асоциация „Българска книга“ по нестандартен начин – с дискусия на тема „Идва ли краят на книгите?“, подобна на знаменитата беседа между журналиста Жан-Филип дьо Тонак и авторите Умберто Еко и Жан-Клод Кариер от книгата „Това не е краят на книгите“, която издателството представи на българските читатели в средата на ноември. Дискусията ще се състои на 7 декември от 18:00 до 20:00 часа на полуетаж „Изток“ в НДК. В нея ще вземат участие известни български автори и учени като Александър Шпатов, Богдан Русев, Леа Коен­, Любомир Левчев, Людмила Филипова, Милена Фучеджиева, Милена Цветкова,Мирослава Кортенска иТома Марков. Водещ на събитието, пряк участник и арбитер в дискусията ще бъде популярният журналист от „Дарик радио“ - Драгомир Симеонов.
 
По време на тазгодишния Коледен панаир на книгата акцент на щанда на издателство „Ентусиаст“ ще бъде „Слугинята“ – книгата, която вълнува българскиите читателите вече повече от година. За изненада на почитателите на Катрин Стокет световният бестселър ще се появи с изцяло нов облик – нова корица, чиято визия е реплика на филма по книгата – „Южнячки“. Световна премиера на лентата беше през лятото на 2011г. Дългоочакваното киносъбитие „Южнячки“ е продукция, замислена още с появата на „Слугинята“. Режисьор на филма е Тейт Тейлър – близък приятел на авторката Катрин Стокет, който е сред първите прочели ръкописа. Така се заражда идеята за екранизация. Особеното внимание, с което Тейлър подхожда към екранизирането на романа и прякото участие на авторката Катрин Стокет в продукцията, превръща филма „Южнячки“ в първокласно изживяване, което обогатява и допълва историята от „Слугинята“ с брилянтни актьорски изпълнения и автентично визуално пресъздаване на епохата. Романът ни пренася в шейсетте години на XX век в южния щат Мисисипи, където три обикновени жени – Скийтър, Ейбълин и Мини, са напът да направят една необикновена крачка. В главните роли на героините от романа се превъплъщават номинираната за „Оскар“ Вайола Дейвис („Яж, моли се и обичай“), Брайс Далас Хауърд („Здрач“), Ема Стоун („Призраци на бивши гаджета“) и Октавия Спенсър.

Премиерна за Коледния панаир на книгата ще бъде и една от най-дългоочакваните книги – втората част на „FaceБуки“ – „FaceБуки - IIтом. Дневникът на малкия Нострадамус“ от Любен Дилов-син. След успехът на поредицата „Живот на върха“ от Ана Годбърсън през изминалата година и специалния подаръчен комплект с четирите книги от нея: „Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Блясък“, представен на Коледен панаир на книгата през 2010 г., тази година издателството ще зарадва почитателите на авторката с първата книга „Тайни и мечти“ от новата ѝ поредица „Богати и красиви“. В навечерието на панаира ще се появи и една от най-продаваните книги в световен мащаб – „Сестрата“ от Розамънд Лъптън. Специално за малките читатели, а и за техните родители, на щанда на „Ентусиаст“ те ще могат да се сдобият и с новото издание на една от най-запомнящите се класически истории за деца – „Пук и Чук“. А почитателите на Разказвач №1 в света - Роалд Дал ще имат възможност да добавят към своята фантастична колекция от историите за деца на световноизвестния автор – „Джеймс и гигантската праскова“, която „Ентусиаст“ публикува за първи път у нас.
 
Издателството е подготвило и много приятни изненади за любителите на книги, които ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 10% от коричната цена на всички заглавия на „Ентусиаст“ по време на целия период на панаира. Най-атрактивни за посетителите ще бъдат ръчно изработените празнични късмети, които освен коледно настроение ще дават на притежателите си допълнителни отстъпки между 20% и 50% от продажната цена на специално подбрани заглавия. Единствено и само по време на Коледния панаир на книгата читателите ще могат да се възползват и от 20% отсъпка при закупуване на коледни пакети със селектирани книги от световни и български автори, сред които: „Алексис Зорбас“ и „Рапорт пред Ел Греко“ от световноизвестния гръцки писател Никос Казандзакис, „Степни Богове“ и „Дом на улица Езерна“ от носителя на руската литературна награда „Национален бестселър“ - Андрей Геласимов, „Детективска агенция Private“и„P.S.убийците“ от майстора на трилъра Джеймс Патерсън, „Вълшебният пръст“, „Жирафът, пеликанът и аз“ и „Костенурке, костенурке“ от Разказвач №1 в света – Роалд Дал, „Президент на РъБъ“ и „Течна дружба“ от журналиста и писател Иво Инджев. Закупилите книги над 50 лв. от щанда на „Ентусиаст“ ще получат специален подарък – стилен книжен аксесоар.
 
Освен хубави книги и добро настроение, посетителите на панаира ще получат и много подаръци от щанда на издателство „Ентусиаст“. Очакваме ви!
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg