Представяне на първия том събрани съчинения „Пропуснатият шанс. Из съчиненията на моя компютър“

Enthusiast & Маргарита и Любен Дилови

имат удоволствието да Ви поканят

на чаша вино по повод представянето на първия том избрани съчинения

 „Пропуснатият шанс. Из съчиненията на моя компютър“

от

Любен Дилов

29 декември 2014 г., понеделник, 18,00 ч.

Книжен център „Гринуич“

бул. „Витоша“ 37
 

Събраните съчинения на Любен Дилов, предоставени изключително на издателство „Ентусиаст“, ще излизат в последователност до 4 тома годишно, с редакцията на Любен Дилов-син и в специално графично оформление, дело на художниците Владимир Тодоров и Чавдар Гюзелев.

Владо е знаменитият художник, работещ от 1998-а за Sony Pictures Imageworks в Лос Анжелис  и автор в световни продукции като „Стюърт Литъл“, „Хари Потър и философския камък“, „Полярен експрес“, „Беулф“, „ Коледна приказка“, „Джак и бобеното зърно“ и десетки къси анамационни продукции, сред които и носителят на Оскар  - „The Chubb Chubbs“.

Чочо Гюзелев е сред най-добрите български сценографи, с десетки лични изложби у нас и в чужбина, преподавател в НБУ по дизайн и печатно оформление и автор на впечатляващи графични оформления. Автор е на спектакли като „Майстора и Маргарита,  „Сирано дьо Бержерак и „Малкият Цахес (с Теди Москов) в София и в хамбургския театър „Талия, на сценографиите на спектаклите „Самолетът беглец и „Работно време (под режисурата Камен Донев), „Вълните – реж. Арлет Ричи, „Шърли Валънтайн – реж. Тодор Колев, „Почти представление“ -  реж. Явор Гърдев и др.

Том първи от поредицата - „Пропуснатият шанс по забавен и находчив начин разказва за творческото надлъгване между автора и „писателски компютър от бъдещето, програмиран да твори произведения по предварително зададени сюжет и жанр. Състезанието по находчивост между човек и машина ражда смешни и тъжни прочити на ежедневни и митологични сюжети, изпробва границите на криминалния жанр – фабула, в която всичко е ясно, но все пак има неочаквана от никого загадка, откровено пародират някои от каноничните сюжети в научната фантастика.  Една компютъризирана Шехерезада се опитва да угоди на капризния творчески ум, копирайки собствения му стил на мислене и изразяване. В равнодушния си опит да бъде творец, компютърът бълва история след история, които ще ви разсмеят и натъжат. 

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg