Празниците по случай юбилея на Чарли продължават

Празниците по случай юбилея на Чарли продължават
 
За втора поредна година издателство „Ентусиаст“ ще се присъедини към инициативата Park(ing) Day, благодарение на която в рамките на работния ден над 28 паркинг места в София ще сменят предназначението си и ще се превърнат в пространства за творчески изяви. Със специалната инсталация, вдъхновена от  една от най-любимите истории за деца от Роалд Дал, ще продължим празненствата по случай 50-годишнината на „Чарли и шоколадовата фабрика“.
 
На 19 септември, петък, на ул. „Гурко“, пред Телефонната палата, „Ентусиаст“ ще превърне едно паркинг място в истинска  „фабрика за истории”, в която посетителите ще могат да се потопят в магическия свят на Разказвач № в света. Освен специалната инсталация в духа на „Чарли и шоколадовата фабрика“, сме подготвили и работилница, изработена от екоматериали, в която малчуганите ще могат да оцветяват оригиналните илюстрации на Куентин Блейк от историята за Чарли Бъкет.
 
На 13 септември, когато отбелязахме Световния ден на Роалд Дал и юбилея на „Чарли и шоколадовата фабрика”, много деца се включиха в конкурс за рисунка на тема „Моят любим герой на Роалд Дал“. Те освободиха въображението си и създадоха прекрасни рисунки. Изложбата ще бъде сред основните акценти на инсталацията на „Ентусиаст“ по време на Park(ing) Day.
 
На 19 септември 2014 г., петък, децата ще имат възможността да се запознаят и с най-новата книга от Разказвач №1 в света „Огромният крокодил”, която излиза за първи път на български език с оригиналните корици и цветни илюстрации от Куентин Блейк. За четене на разположение на децата ще са всички издадени до сега истории на Роалд Дал от „Ентусиаст” – всички тринайсет книжки, историите от които радват малки и големи.
 
„И най-вече гледайте с искрящи очи целият свят около вас, защото най-големите тайни са скрити на най-неочакваните места.“, съветва Роалд Дал.
 
Очакваме ви!
 
 
 

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg