Изложбата „Киното е двуостро оръжие“ в Университетска библиотека „Св. Климент Охридски“

От 27 януари до 27 фвруари 2015 г. студенти, преподаватели, читатели и почитатели на Павел Вежинов ще имат възможност да разгледат изложбата „Киното е двуостро оръжие“, посветена на романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“ от Павел Вежинов и визуалните им адаптации. Експозицията е поставена в библиотека „Филологии“ на етаж 6-ти на Ректората. Организатори на изложбата са издателство „Ентусиаст“ и издателство „Сиела“ в партньорство с Инициативния комитет за честването на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов и любезното домакинство на Университетска библиотека.

Изложбата „Киното eдвуостро оръжие“ за първи път събира на едно място репрезентации на всички издания на романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“ от Павел Вежинов, както на български, така и на чужди езици. Чрез изображения и текстове читателите ще научат любопитни факт и за едни от най-известните произведения на Павел Вежинов, както и за визуалните им адаптации. Освен хронологично проследяване на изданията, акцент е поставен на литературната критика и отзиви за тях през годините.
 
Новите издания на романа „Нощем с белите коне“ и повестта „Бариерата“ и изложбата „Киното eдвуостро оръжие“ са посветени на 100-годишнината от рождението на Павел Вежинов. Те провокират интереса и вниманието на младите поколения читатели и представят творчеството на забележителния писател и сценарист по модерен и съвременен начин.
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg