Изпратихме годината с още една от детските истории на Роалд Дал от „Ентусиаст“ – „Костенурке, костенурке“

На 29 март 2010 г. издателство „Ентусиаст“ стартира своята дейност с една от най-вълнуващите истории на разказвач № 1 в света Роалд Дал – „Фантастичният господин Фокс“. От този момент историите за деца от Дал станаха емблематични за издателството, а на 13 септември за първи път у нас беше отбелязан Световният ден на Роалд Дал с кампанията „Не ме безпокойте, чета!“ на „Ентусиаст“, която донесе много приятни емоции и подаръци за почитателите на писателя. Последната книга за 2010 г., с която издателството зарадва читателите, бе „Костенурке, костенурке“, отново от Роалд Дал.
 
Този път главните герои са господин Хопи, Алфи, госпожа Силвър, собственикът на магазина за домашни любимци и ръкохватката за костенурки.
 
Господин Хопи е влюбен в съседката си госпожа Силвър, а госпожа Силвър много обича костенурката си Алфи. Един ден госпожа Силвър пита господин Хопи как да накара Алфи да порасне и изведнъж на господин Хопи му хрумва брилянтната идея как да спечели сърцето й. Но дали господин Хопи ще може най-сетне да бъде щастлив с помощта на едно вълшебно заклинание и няколко зелеви листа?
 
„Преди години, когато децата ми бяха малки, в градината си обикновено гледахме по една-две костенурки. По онова време беше обичайна гледка в дворовете на къщите да се разхождат домашни костенурки. После беше приет закон, с който внасянето на костенурки в страната стана незаконно. Мярката беше взета не за да защити нас, хората. Представяте ли си - малката костенурка заплаха за хората! Историята, която ще прочетете, се случи в дните, когато всеки можеше да отиде и да си купи хубава малка костенурка от магазин за домашни любимци“, разкрива световният разказвач №1 извора на вдъхновението си за „Костенурке, костенурке“.
 
През новата 2011 г. читателите могат да очакват още много заглавия от „Ентусиаст” на утвърдени световни автори, както и на съвременни български писатели. След „Йога хранене“ от Българска йога асоциация и „Освободи се от отровите“ Джейн Скривнър, „Ентусиаст“ предвижда да издаде през новата година книга за здравословното хранене от един от най-известните консултанти по хранене – Ипократис Пападимитракос. „Ентусиаст“ ще издаде и книгата „Чревоугодниците и пиячите на Третото българско царство. Какво похапнаха и си пийнаха великите българи“ от журналиста и писател Петър Величков, а почитателите на Богдан Русев ще бъдат приятно изненадани от следващата му книга.През месец февруари 2011 г. ще излезе книгата TILT, по филма TILT,от Любен Дилов-син – съвместен проект на „Ентусиаст“ и продуцентската компания „Чучков Брадърс“. Едни от най-очакваните заглавия през идната година ще са: „Последният череп на Маркиз дьо Сад“ от Жак Шесекс,„Леа“ от Паскал Мерсие, за почитателите на трилъра - сборникът с криминални разкази под редакцията на Джеймс Патерсън. Следващото заглавие през 2011 г. от поредицата Enthusiast Teen’s Books – Различните книги за тийнейджърище е „13 причини защо“ от Джей Ашър.
 

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg