Тома Марков, Любен Дилов-син и Мартин Карбовски представиха LUIZZA HUT

На 16 март 2011 г. от 19:30 ч. на официалната премиера на новата книга на Тома Марков – LUIZZA HUT от издателство „Ентусиаст“, в столичния клуб Studio 5 се събраха на едно място авторът и неговите приятели и колеги Мартин Карбовски и Любен Дилов-син, който е редактор на романа. За пореден път те доказаха на публиката колко добре сработен тим са, особено, когато се касае за покачване на настроението, и я зарадваха с блиц-четене на кратки откъси от книгата в традиционния за тях стил. Емоциите допълнително подгряха групата Leepra De Luxe, които са и герои на романа. Голямата изненада за гостите беше общото изпълнение на Leepra De Luxe с автора Тома Марков, което прозвуча на сцена за първи път.
 
Въпреки разнообразието от литературни събития същата вечер, Studio 5 се препълни с почитатели и приятели на Тома Марков. „Виждам, че цялото столично общество е тук“, отбеляза в началото той. „Написах LUIZZA HUT за 12 седмици и се радвам, че имам такъв редактор като Любен Дилов-син, който не спира да ме критикува и не на последно място благодаря, че имам и Мартин Карбовски за приятел, който винаги се е дразнел на нещата, които пиша“, сподели с гостите Тома Марков. „Романът е мрачен и смешен, тъжен и весел, доказва, че има надежда, но това не означава, че надеждата не е лош гроб. Така че... обичайте се!“, разкри Тома Марков. „Приятели, купувайте книгите ми, защото имам красива жена, а вече и котка за домашен любимец и трябва да ги издържам, както и себе си. А и имам някои належащи плащания“, пошегува се авторът.
 
Любовният роман LUIZZA HUT, който Мартин Карбовски определи като „концептуален“, защото всяка глава от него може да бъде четена и възприемана като самостоятелен текст, излезе с подарък аудиозапис с гласа на автора, което се прави за първи път у нас. „Аз и Мартин пишем книги за хора, които могат да четат, а Тома направи такава, която е и за тези, които не могат, защото има и аудиокнига. С огорчение отбелязвам, че пак ни поведе с две обиколки“, разсмя присъстващите Любен Дилов-син, след като уточни, че аудиозаписа към книгата е направен след като Тома се е поверил на сериозна зъболекарска намеса, която е осигурила блестящата му усмивка днес. Всъщност с тази новина започна и Мартин Карбовски, а именно, че Тома Марков е направил много неща през изминалата година, сред които и зъбите си, вероятно, защото е планирал записа на аудиокнигата към LUIZZA HUT.
 
Сред гостите на премиерата бяха много близки и приятели на Тома Марков. Авторът бе придружен от приятелката си - фотографката София Павлова. По време на премиерата бе представен и видеотрейлърът на книгата, дело на режисьорката Розалия Димитрова, която спечели наградата за млади автори на eDIT The Filmmaker's Festival във Франкфурт миналата година с късометражния си филм Water. Освен любовен, LUIZZA HUT е и музикален пост пънк роман, посветен на легендарната група LUIZZA HUT, а проектът е подкрепен от медийното партньорство на БГ Радио.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg