Тома Марков написа любовен роман LUIZZA HUT

В месеца на жените – март, Тома Марков изненада читателите с истински любовен роман – LUIZZA HUT, издание на „Ентусиаст“. Книгата е придружена с подарък аудиозапис с гласа на автора, което се прави за първи път у нас, а медиен партньор на проекта е БГ Радио. Официалната премиера ще се състои на 16 март, сряда от 19:30 ч. в столичния клуб Studio 5. Книгата ще представят Любен Дилов-син, който е редактор на романа, и Мартин Карбовски, със специалното участие на групата Leepra De Luxe.
 
Действието в LUIZZA HUTсе развива през 1998 г., когато главният герой МАКАРОНОВ, млад поет с първа книга със заглавие РОБОТЪТ РОБ, е в подножието на славата си. Въпреки това, той живее така, както живеят всички останали негови сънародници през 1998 г. Държавата е скована от лъжи, за които още никой не подозира. Хората все още се надяват. Разменната парична единица е 2 кинта. МАКАРОНОВ работи като сценичен работник в ТЕАТРАЛНАТА РАБОТИЛНИЦА, освен това става роуди на най-значимата постпънк група в момента. Запознат е издъно с инди сцената в РЕПУБЛИКАТА. Тогава на върха е постпънк групата LUIZZA HUT, а МАКАРОНОВ работи за тях. Лидерката в бандата е Луиза Н – тя е китаристка, фронтдама и автор на лириките. Луиза Н е култ. Тя безогледно се възползва от статута си на пънк дива – появява се, когато иска, на концертите на групата си, използва всички около себе си, отказва да направи какъвто и да е запис, въобще, ако не беше момиче, щеше да бъде Кърт Кобейн. В същото време около Луиза Н гравитират всички значими пънк музиканти от онова време.
 
Романът LUIZZA HUTе ведър и мрачен, смешен и тъжен, с тяло на велик поет, който е мъдър глупак. От автора на романите МАЙКА и КРОКОДИЛЪТ ГЕНИЙ, превърнали се в шеметно пътешествие през външностите и вътрешностите на живота – LUIZZA HUT идва – сега, завинаги! Грижа за човека – до кръчмата – аптека.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg