Людмила Филипова гостува в Пловдив

Людмила Филипова не е просто писател, а явление в съвременната българска литература. Тя отдавна е доказала, че книгите ѝ заслужават да покорят литературната сцена в световен мащаб, защото сюжетите им не отстъпват на световните бестселъри. Правата на някои нейни романи са продадени в Турция, Гърция, Русия, Сърбия и Кипър, по един от тях – „Анатомия на илюзиите“, се снима международен сериал, а други два са в процес на филмиране – „Стъклени съдби“ и „Мастиленият лабиринт“. След общо пет успешни книги зад гърба си, в края на месец май Людмила Филипова изненада читателите с най-новия си роман „Аномалия“ – съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“. Общата маркетингова стратегия на издателствата е подкрепена от над двайсет партньори.

„Аномалия“ провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, касаещи всеки съвременен човек. Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции. „Аномалия успя да съчетае на пръв поглед несъвместими теми и събития, една малко позната легенда и съвършено нова идея за виртуалната среда – стряскащо реална, но и все още недопусната от хората. Надявам се след тази книга всеки прочел я да е осъзнал нещо повече за себе си, за силата на мислите и обичта, за способността на хората да намират илюзии, в които да оцеляват, за рисковете от свръхамбициите на хората за новия свят, който всички ние неусетно сме създали. Опитах да използвам и нов подход в разказването на сюжета, при което до последно читателят не е сигурен, че е отгатнал финала, нито кой от героите кой е в действителност. Преплитането на сюжетните линии и залагането на следи за четящия не беше лесна задача, а удоволствието от разплитането им оставям на читателя“, споделя Людмила Филипова.

За написването на романа авторката използва любопитни документи и истории, на които се натъква по време на престоя си в Оксфорд и във Ватикана, както и в именията и архивите на знатната фамилияКиджи, чиито наследници споделят с Людмила Филипова факти и истории неизвестни до сега. Романът е вдъхновен от реални събития и хора, променили света. Той разкрива и една легенда, ревностно пазена от влиятелната десетвековна фамилия Киджи, белязала историята на Европа и Ватикана.

Главният герой от книгата е прототип на реална личност – последния наследник на фамилията, принц Флавио Киджи, който дойде  в България специално за официалната премиера на романа „Аномалия“. Защо избира принц Флавио Киджи за прототип на главния герой от новия си роман, Людмила Фимипова ще разкрие по време на срещата с читатели в книжарница „ФОРУМ“ на мол „Галерия Пловдив“.

Кампанията ще бъде съпътствана от срещи на Людмила Филипова с читатели из цялата страна, която стартира от Пловдив.  Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.anomaliabook.com, където могат да се включат в играта „Сбъдни своя роман!“ и да спечелят голямата награда вълнуващо пътуване доРим за двама с MOi Klub или поощрителната награда тридневен пакет за двама в комплекс  Kaliakria Resort.

Вижте видеотрейлъра на книгата, дело на сценариста на филма Love.NetНели Димитрова и продуцентска къща Fil Corporation. Режисьор е Карил Ел-Фил, а музиката по него е написана от американския музикален режисьор Том Пол, писал музиката и за българския филм „Аве“.
 
Научете повече на www.anomaliabook.com
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg