Знаменитата поредица за комисар Гуидо Брунети навлиза в България

Световноизвестната писателка на криминални романи Дона Леон вече ще радва и българските читатели. На 25-ия си рожден ден на международната сцена знаменитата поредица за комисар Гуидо Брунети навлиза в България.

Дона Леон, една от най-известните и обичани писателки на криминални романи в наше време, е родена в САЩ, но от трийсет и пет години живее във Венеция. Tворбите й неизменно оглавяват класациите за най-продавани книги на световноизвестните списания и вестници („Шпигел”, „Ню Йорк таймс”). Преведени са на 35 езика, издадени в голям брой държави. Само не и на италиански, по изричното настояване на авторката въпреки неспирните увещания на множество италиански издателства! Тя иска венецианците, от които черпи идеи и истории, да общуват с нея непредубедено, а и да може самата тя да води нормален живот във Венеция.

В края на януари 2016 г. Дона Леон получава наградата „Пепе Карвальо”. Връчва я Градският съвет на Барселона по повод литературния фестивал „Черната седмица в Барселона” – награда, сред носителите на която фигурират имена като Андреа Камилери и Алисия Хименес Бартлет.

Очаквайте съвсем скоро дебютния роман на авторката „Смърт в „Ла Фениче”.

Това е първата книга на Дона Леон, с която ще поставим началото на цялата поредица за Гуидо Брунети, който по интелект и обаяние (макар и не по мустаци) си съперничи с Еркюл Поаро.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg