Лудият век на космополитната Лиляна Стефанова


Издателство „Ентусиаст“ публикува автобиографичния роман от голямата поетеса Лиляна Стефанова  – „Моят луд век“. Романът е истинско събитие за литературните среди в България, защото за първи път почитателите на поетесата ще могат да се докоснат до най-съкровените чувства, тайни и мечти на международно известната българска авторка.
 
Романът „Моят луд век“събира спомените, житейската история и най-запомнящите се преживявания на голямата българска поетеса и писателка. Той предоставя на читателите уникалната възможност да надникнат в живота на Лиляна Стефанова, да извървят шеметния ѝ път и да станат свидетели на нейната чиста и съкровена изповед.
 
Лиляна Стефанова е възпитаник на Държавния институт за театрално изкуство, а по-късно на Литературния институт „Максим Горки“ в Москва. Специализира в Лондон и завършва писателската програма при Държавния университет в Айова, САЩ. Авторка е на повече от 50 книги поезия, проза, есеистика, творби за деца. Нейни стихове са преведени на 31 езика, общият тираж на книгите ѝ надхвърля един милион екземпляра, а самата тя е носителка на най-престижните литературни награди.

В „Моят луд век“ читателят ще открие богатство от необичайно и дори ексцентрично свързани весели, чудновати, възхитителни истории. Ще попадне в свят, където се сблъскват абсурд с абсурда, овехтялото с бъдещото, отчаянието с тържеството на живота – завиден кураж да открехнеш страници, в които до днес никой не е надниквал! Лиляна Стефанова не се бои да признае: „Дори да ви кажа, че се отказвам от поривите на кръвта си и виното на любовта – не вярвайте“. Тази книга е метафора на вечното надбягване с младостта...
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg