„Ентусиаст“ ви пожелава весели празници!


Празнична рецепта от Роалд Дал*

Горещ сладолед за студени дни

Ще ви трябват:
огнеупорен съд с ширина 25 см и дълбочина 5 см
1 джинджифилов кекс
400 г нарязани праскови от консерва
1 л сладолед (най-вероятно няма да използвате всичкия)
джинджифил в сироп, изцеден и нарязан на ситно (количеството е по ваша преценка)
3 белтъка
щипка сол
175 г пудра захар
 
Продуктите са за 6 порции
 
Приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 230° С или позиция 8 за фурни на газ.
2. Разбийте белтъците с щипката сол на сняг. Прибавете постепенно захарта, като продължавате да разбивате, докато сместа стане много гъста и лъскава.
3. Разрежете джинджифиловия кекс на три парчета хоризонтално. След това разрежете всяко парче на още три.
4. Намажете всяко парче с малко прасковен сироп.
5. Подредете деветте парчета кекс в огнеупорния съд така, че да наподобяват квадрат.
6. Подредете прасковите равномерно върху кекса.

*„Изключително гнусни рецепти и други вкусни удоволствия“ от Роалд Дал
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg