Вълнуващо гостуване на „Приказка за вълшебната флейта“ и Юлия Спиридонова в Ловеч

„Приказка за вълшебната флейта“ е от книгите, за които всяка библиотека мечтае, от съкровищата, които се предават от поколение на поколение. Появата на книгата бе само началото на поредица интересни събития, срещи и инициативи. Ден преди Световния празник на книгата, се състоя вълнуващо гостуване на „Приказка за вълшебната флейта“ в Ловеч.

Фантастичната история за златната вълшебна флейта достигна до Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – гр. Ловеч. За да направи съпричастни децата към магията на музиката и четенето, на събитието присъства и обичаната детска писателка Юлия Спиридонова–Юлка. Като автор на адаптацията по историята за Тамино, Папагено и Царицата на нощта – „Приказка за вълшебната флейта“, тя задържа вниманието на малките читатели със завладяващи откъси от книгата. Литературното четене бе последвано от интересен разговор за очарованието на приказките, света на операта, стремежа към просветление и споделени мечти.
 
Децата имаха възможността не само да се потопят във вълшебния свят на „Приказка за вълшебната флейта“, но и да разгледат прекрасните илюстрации в книгата, както и да вземат автограф от любимата писателка. 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg