„Големият Добър Великан” на Роалд Дал скоро по кината

Гигантите в киноиндустрията Dream Works и Disney обявиха датата, на която почитателите на Разказвач №1 в света – Роалд Дал, ще могат да се насладят на екранизацията на една от най-обичаните детски книги -  „Големият Добър Великан”. Филмът предстои да излезе на 1 юли 2016 г., а с режисурата се заема не кой да е , а Стивън Спилбърг. Премиерата ще съвпадне със стогодишнината от рождението на великия писател и любимец на милиони читатели – Роалд Дал. Писателят е един от най-четените и превеждани автори в световен мащаб, а неговите истории не спират да радват малки и големи.

Книгата „Големият Добър Великан“ е публикувана първоначално във Великобритания през 1982 г., а до момента е превеждана и издавана в повече от 30 страни. Историята разказва за малкото момиченце Софи и нейният необичаен приятел – истински великан. Големият Добър Великан говори с необикновени думи, но той самият е необикновен великан. Това е най-благият и мил великан, когото сте се надявали да срещнете, ето защо става верен другар на Софи.

Рождената дата на писателя е 13 септември и е обявена за Световен ден на Роалд Дал. От 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света. Десет процента от авторското възнаграждение от продажбата на всички книги на Роалд Дал се даряват на фондация „Роалд Дал“, която подпомага специализирани детски клиники и благотворителни организации във Великобритания, които се грижат за деца, болни от епилепсия, заболявания на кръвта и с мозъчни травми.

 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg