По думите ще ги познаете

В навечерието на Деня на народните будители издателство Ентусиаст публикува „По думите ще ги познаете“ от журналистката Ива Йолова.
 
 
Дългогодишната практика и опит в културните отдели от в. Народна младеж, през в. Труд до закрития наскоро в. Преса, многобройните формални и неформални срещи и интервюта с едни от най-ярките представители на литературата и изкуството на 20. и 21. век у нас са първопричина и вдъхновение за появата на този том. За първи път на едно място са събрани биографични очерци на българи, работили в различни сфери на изкуството. В изданието са поместени снимки и материали от семейните архиви на героите, както и от личния архив на авторката.
 
Книгата ни среща с Константин Павлов, Христо Фотев, Иван Динков, Невена Коканова, Крикор Азарян, Йордан Радичков, Тодор Колев, Николай Гяуров, Владимир Гиновски, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Валери Петров, Павел Вежинов, Елисавета Багряна, Светлин Русев, Райна Кабаиванска, Любен Зидаров, Стефан Цанев, Виктор Пасков... Ива Йолова е имала привилегията да познава лично голяма част от героите в книгата – нестандартни, талантливи, неопитомени от идеологеми и цензура майстори на литературата и изкуството.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg