Фестивал на форми и цветове в косите - стъпка по стъпка с коафьора Георги Петков

Все по-прецизен и взискателен към себе си и екипа си, топкоафьорът Георги Петков издаде за последователите си нова книга.
Четвъртото по ред луксозно издание предлага на фризьорите палитра от нови креативни идеи както за официални, така и за ежедневни прически. 
„Косата днес 04. Стъпка по стъпка с Георги Петков“ вече е на пазара с 2 различни корици.

В книгата ще намерите селекция от атрактивни решения за косите на дамите и на господата.
Те са представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим, аксесоари и тоалет. Модните предложения на талантливия коафьор са показани в 3 основни раздела.

Първият раздел е Сouture и в него са представени прически произведения на изкуството. Предназначението им е да вдъхновяват, без задължително да намират приложение в ежедневието.

Сесията „Vitreus“ например илюстрира прическата като шедьовър, независимо дали е изкусно сплетена в различни сложни форми, небрежно прибрана или елегантно разпусната в нежни вълни около лицето. Стилни решения от плитки или вълни в различни форми ще намерите във фотосесията „Black widow“. 
„Тези модни предложения показват на дамите за какво биха могли да си мечтаят и какви биха могли да бъдат“, споделя коафьорът, по-известен като Жоро Петков. 

Частите 2 и 3 на книгата са по-практически ориентирани. В тях ценителите ще открият булчински, официални и ежедневни прически. Цялото издание изобилства от идеи как жените да изглеждат добре, независимо дали са с къси, или много дълги коси на официални поводи или в ежедневието. 

Изкуството, илюстрирано в сесията „East West“, ни разкрива естетиката на дългата коса, повлияна от азиатската култура. Свеж момент в изданието е така наречения Urban style, който представя изцяло нов тренд – небрежните фризури с плитки преминават трайно в ежедневието.

В четвъртата си книга топкоафьорът обръща специално внимание на късата младежка прическа при жените – тотален хит са платиненото и златисто русото, съчетано с ярки контрастни кичури. Дамите с къси коси могат да си позволят леко синкав или тюркоазен оттенък с лилави и виолетови кичури.
„Каретата отново се завръщат на мода – това са прическите, които придават по-драматичен вид на дамите, но са и по-класически. Разбира се, за официалните случаи подредената коса в леки вълни си остава класика,“ подчертава Георги Петков.

Великолепието на стилни и официални дамски прически е чудесно илюстрирано в „Royal“ сесията. „Highest honour“ ни показва, как една изкусно направена прическа може да ни превърне в кралици на вечерта. „French twist“ пък ни отвежда в света на елегантните французойки с техните изискани и секси визии.

Със сесията „That 70s show“, Георги Петков ни представя дължините, характерни за 70-те години на миналия век, със среден път или небрежно разрошена назад коса, с лека вълна или чупка в края. Следва фотосесията „All that glitters ain’t gold“ – един истински фестивал на формите и цветовете.

„Относно парти прически и използването на цветни екстеншъни ще кажа само - колкото по-шарени са прическите, толкова по-интересни са те“, добавя топкоафьорът. 

Новите тенденции в мъжкия стил са показани в „Men“ – разделът само за силния пол.

„При мъжете има два тренда, които се различават коренно,“ споделя фризьорът и обяснява:
„Единият е много късо подстригана коса отстрани и много дълга отгоре. Другият тренд е средно дълга цялостна коса, която покрай ушите и отгоре е леко по-израснала и по-обемна“. 

Кулминацията на албума идва със сесията „Delicate flower“. Тя показва модните тенденции в сватбените прически при дамите. Като истински вълшебник Георги Петков успява да направи този ден още по-специален за бъдещите булки, независимо дали те ще предпочетат романтична прическа, стилен кок, плитка или небрежно разпусната във вълни коса. 

„Косата днес 04“ съдържа и практическо ръководство с ценни професионални съвети. Стъпка по стъпка са показани всички техники и трикове на известния коафьор за направата на идейни, стилни и атрактивни прически. Снимките са дело на фотографа Диляна Флорентин.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg