Цонко Цонев и неговата книга "Кметълски истории"

 
„Една от историите, които разказвам в книгата, е за перничанин, който създаде хубав хит на Б.Т.Р.”, разказа в студиото на „Здравей, България” бившият кмет на Каварна Цонко Цонков. „Кметълски истории” е заглавието на книгата, която Цонков издаде. 
 
 Като дългогодишен градоначалник на крайморския град и голям фен на рок музиката, той става инициатор на ежегодния фестивал „Каварна рок фест“ и по негова покана страната ни посещават над 100 световноизвестни групи и музикални изпълнители.
 
В книгата „Кметълски истории“ авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената, с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Кметълът споделя свои съкровени спомени и разкрива в непозната светлина световни звезди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.
 
„Кметълски истории“ съдържа 14 глави за най-известните музикални групи и изпълнители сред които Кембълът, „Любе“, Б.Т.Р. и Санеца, Емир Костурица, „Апокалиптика“, „Моторхед“, Алис Купър, „Менуър“, „Аксепт“, Глен Хюз и много други. Книгата започва със спомени за вече покойния Рони Джеймс Дио, който е сред първите световноизвестни рокаджии, гостували в Каварна. Изключително силна и емоционална е главата, посветена на Кембълът, в която авторът споделя невероятните истории от запознанството им до самия трагичен край на неговия живот.
 
Специално място е отделено на женските гласове в рока – Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от „Уитин Темптейшън“. От книгата запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела“, както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии. Първи е изобразен Рони Джеймс Дио, а освен образа на рок легендата е изписано и заглавието на безсмъртния му хит „Holy Diver“.
 
„Тази книга не може да бъде като рок авеню в спортна зала. Това няма как да се изтрие, защото това е историята, създадена от хората в Каварна и моя екип”, коментира в студиото на „Здравей, България” Цонко Цонков.
 
Целия разговор гледайте във видеото.
 
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg