Датски професор разказва за непознатия Андерсен

Поповод публикуването на двата тома „Събрани приказки и разкази“ на Ханс Кристиан Андерсен от издателство „Ентусиаст“ през октомври в България пристига прочутият в Дания изследовател на Ханс Кристиан Андерсен проф. Кай Долеруп от Университета в Копенхаген. С него ще бъдат проведени поредица от публични лекции, срещи със студентите и читателите, в които той ще разкаже повече за живота и творчеството на датския писател, ще представи някои непознати негови таланти и ще направи сравнение между приказките на Андерсен и тези на Братя Грим.
На 23 октомври проф. Долеруп ще изнесе две открити лекции: от 11:00 часа в Нов български университет, галерия „УниАрт“, и от 16:00 часа в зала 243 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
На 24 октомври от 19:00 часа студентите от Американския университет в България ще имат възможността да научат повече за Андерсен в Благоевград, „Panitza Library“.
На 25 октомври Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ ще бъде домакин на събитието, посветено на творчеството на Андерсен. Лекцията там ще се състои от 16:30 часа в зала „Компас“ в Ректората и е организирана съвместно с Филологическия факултет.
На 26 октомври в София всички почитатели на датския писател ще имат възможността да бъдат гости на срещата с проф. Долеруп в Литературен клуб „Перото“ от 19:00 часа.
Входът за всички събития е свободен.
 
PixelHouse Enthusiast © 2010 Ентусиаст | Всички права запазени | www.enthusiast.bg