В началото на лятната ваканция издателство „Ентусиаст“предизвиква най-малките читатели да творят, докато се забавляват, с „Ягодовата фея Ягодка. Вълшебни гатанки в ягодовата гора“. Това е третата книжка от веселата поредица на немската писателка Щефани Дале, която освен автор на вълнуващите загадки е и художник на десетките пъстри илюстрации. Неслучайно творбите на Дале очароват все повече деца по целия свят.

След като малчуганите вече се запознаха с приключенията на любимата си героиня от книжките „Ягодовата фея Ягодка“ и „Ягодовата фея Ягодка. Весел жабешки концерт и други истории“, този път те ще трябва да проявят съобразителност и логика, за да се справят с интригуващите предизвикателства, криещи се по страниците.

Ягодка изненадва най-малките читатели с цяла колекция от интересни гатанки и забавни игри:

Къде живее малката фея?

От какво се нуждае Ягодка през зимата?

Къде е полярната звезда?

Кой ще помогне на Ягодка да залепи счупения си чайник?

Къщата на Ягодка изглежда скучна и тъжна в черно и бяло. Кой ще я направи пъстра и красива?

„Ягодовата фея Ягодка. Вълшебни гатанки в ягодовата гора“ не само предизвиква въображението на малчуганите, но и подтиква тяхната креативност, позволява им да сътворят свой собствен магически свят. Докато навлизат в него, децата се научават на доброта и всеотдайност, разбират нуждата да помагат на околните – малките, но важни уроци, които всеки от нас трябва да усвои.